10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ministerul Energiei, pichetat de sindicaliștii ALRO Slatina vineri, 9 septembrie

- Advertisement -

Sindicaliștii de la ALRO Slatina au anunțat la începutul acestei săptămâni că vor protesta din nou la București. De data aceasta mitingul de protest este anunțat pentru ziua de vineri, 9 septembrie, și va fi în fața sediului Ministerului Energiei. Nemulțumirile salariaților uzinei de aluminiu de pe platforma industrială a municipiului Slatina vin în urma creșterilor prețurilor la energia electrică și gazele naturale, din această cauză ALRO fiind nevoită să închidă trei din cele cinci secții de electroliză, la începutl acestui an. 

„Federația Sindicală a Siderurgiștilor Metarom, împreună cu Sindicatul Liber Aluministul, Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Prelucrarea Aluministului, Sindicatul Alro Product și Sindicatul Alum Tulcea organizează un miting de protest pe 9 septembrie, între 11.00-13.00, în fața sediului Ministerului Energiei. Obiectivul adunării publice îl constituie nemulțumirile salariaților față de creșterea prețului la energie și gaze naturale, precum și măcelul asupra industriei românești care deja a început la Alro Slatina prin închiderea de capacități, precum și disponibilizări ale personalului angajat. Opriți jaful, asasinarea industriei românești și sărăcirea populației! Solicităm emiterea de legi coerente și conforme cu realitatea din România în cel mai scurt timp care să salveze industria românească și falimentul populației. Interesele României și poporului român sunt mai presus decât interesele Uniunii Europene sau ale oricărui alt stat. Nu vă jucați cu viețile și cu răbdarea noastră!”, se arată în comunicatul de presă remis de Dănuț Oncică, președintele Federației Sindicale a Siderurgiștilor Metarom, Constantin Popescu, președintele Sindicatului Liber Aluministul, și Dragoș Popa, vicepreședintele Sindicatului Liber Alro.

Care este în prezent situația de la ALRO, potrivit sindicaliștilor care vor protesta la sfârșitul acestei săptămâni

  • În acest moment ALRO Slatina a închis 60% din electroliză, abandonând planurile de revenire la capacitate maximă, fiind nevoiți să trimitem sute de angajați în șomaj tehnic, precum și disponibilizări ale personalului angajat, închizând chiar și ALUM Tulcea, fiind nevoiți să cumpărăm alumină din import pentru cele două hale rămase deschise in ALRO Slatina.
  • În consecință cerem măsuri imediate, să avem o industrie sprijinită, în acest moment existând un haos pe piața energiei.
  • Dorim un mecanism de reglementare a pieței pe termen scurt, deoarece toată populația din România va fi afectată, facturile vor crește considerabil, oamenii nemaiputând face față scumpirilor exagerate.
  • Numai din societățile ALRO Slatina și ALUM Tulcea depind 20.000 – 30.000 de locuri de muncă.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți