12.3 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Niciunul dintre candidații înscriși la concursul pentru șefia IPJ Olt nu a obținut nota minimă 7 la proba de interviu

- Advertisement -

După ce marți au susținut și proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, respectiv interviul structurat pe subiecte profesionale, Poliția Română a afișat în dimineața zilei de miercuri, 7 septembrie, rezultatele obținute de candidații înscriși. Astfel, nici Ionuț Ilinca și nici Adrian Mladin nu au obținut nota minimă 7 pentru a fi declarați admiși.

Chiar dacă rezultatele au fost afișate de Inspectoratul General al Poliției Române sub anonimat, un candidat obținând nota 6,16, iar altul 5,06, potrivit unor surse prima ar aparține candidatului Ilinca, cealaltă fiind a candidatului Mladin. Cei doi pot face acum contestație în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor.

La concursul pentru șefia IPJ Olt s-au înscris comisarul șef Ionuț Ilinca, actualmente adjunct al instituției, care îndeplinește și atribuțiile inspectorului șef, comisarul șef Adrian Mladin, șeful Serviciului Investigații Criminale al IPJ, care în perioada septembrie 2020 – martie 2021 a fost adjunct al IPJ Olt, dar și comisarul șef Sorin Oară de la IPJ Vâlcea, acesta din urmă nemaiprezentându-se la proba de marți.

Funcția de inspector șef al IPJ Olt a fost scoasă la concurs și în vara anului trecut. Comisarul șef Mihai Mihalache, care atunci era împuternicit adjunct al aceleiași instituții, a fost singurul candidat înscris, însă nu a luat nota necesară pentru a fi admis.

La nivelul Poliției Olt, comisarul șef de poliție Cătălin Florescu a fost ultimul comandant care a ocupat funcția prin concurs. Era inspector șef încă din anul 2013, prin împuternicire, iar din 2014 a ocupat postul câștigând concursul organizat de IGPR. În luna octombrie 2017 avea să ocupe funcția de director al Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor “Nicolae Golescu” Slatina, iar de la acea dată și până acum, adică timp de aproape cinci ani, funcția de inspector șef al Poliției Olt a fost ocupată doar în baza împuternicirilor făcute de mai marii Ministerului Afacerilor Interne de la Centru.

La ora actuală, din conducerea IPJ Olt, pe lângă comisarul șef Ilinca, mai face parte comisarul șef Daniel Constantin, tot adjunct.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți