5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-a deschis târgul dedicat Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești din Parcul Tineretului Slatina

- Advertisement -

Produse tradiționale, distracție, joc și voie bună! Cu asta sunt întâmpinați slătinenii, și nu doar ei, în Parcul Tineretului Slatina unde de vineri și până duminică, inclusiv, are loc târgul dedicat Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești.

Asociația Tinerilor Fermieri din Olt, împreună cu Consiliul Județean Olt și Primăria municipiului Slatina, sunt organizatorii noii ediții a Zilei Recoltei.

Peste o sută de producători din toate zonele țării, în jur de 70 – 80 fiind numai din județul Olt, au venit în Parcul Tineretului cu produse pe alese, toate de calitate și destinate consumatorilor slătineni, și nu numai.

Târgul de la Slatina a fost reluat după doi ani de absență din cauza pandemiei COVID, iar organizatorii au ales să schimbe locația unde fermierii să-și expună marfa pentru care au trudit tot anul, respectiv zona de agrement din apropierea gării față de esplanda de lângă fostul magazin „Oltul”. Cele mai proaspete și gustoase legume şi fructe pot fi găsite aici și pot fi cumpărate chiar de la producătorii locali.

Inițiativa legislativă de organizare a Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești în data de 10 octombrie îi aparține lui Alexandru Stănescu, fost deputat PSD de Olt și fost preşedinte al Comisiei pentru Agricultură.

Ansamblul Folcloric „Doina Oltului” din cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Olt din subordinea Consiliului Județean va fi prezent pe parcursul întregului eveniment agroalimentar atât cu îndrăgiți interpreți de muzică populară, cât și cu dansatori.

Sâmbătă după-amiază, printre cei care și-au anunțat prezența la Ziua Recoltei de la Slatina se numără Marius Oprescu, președintele CJ Olt, Emil Moț, primarul Slatinei, dar și Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Sursă foto: Mădalina Militaru și Florin Ciobanu (președinte Asociația Tinerilor Fermieri Olt n.r.) – Facebook

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți