11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ziua Armatei, celebrată de autorități la Slatina. Tancuri de la batalioane din Caracal și Craiova pe platoul din fața statuii eroinei Ecaterina Teodoroiu

- Advertisement -

Sunt cinci ani de când ceremonialul militar religios dedicat sărbătoririi Zilei Armatei Române a avut loc pe platoul din fața monumentului Ecaterina Teodoroiu din municipiul Slatina, la evenimentul de marți, 25 octombrie, participând autorități locale și județene, cadre militare în rezervă, militari, jandarmi, pompieri, precum și reprezentanți ai partidelor politice și ai instituțiilor deconcentrate oltene. Supriza din acest an, pregătită de Garnizoana Slatina și reprezentanții Prefecturii Olt, a fost prezența a două tancuri și un camion ce aparțin militarilor Batalionului 22 Infanterie „Romanați” Caracal și scorpionilor roșii de la Batalionul 26 Infanterie Craiova. Echipamentele Armatei au fost luate cu asalt de cei mici, dar și de reprezentanții Guvernului în teritoriu ce au dorit să știe mai multe detalii despre acestea.

După oficierea unei slujbe religioase de un sobor de preoți al Episcopiei Slatinei și Romanaților, prefectul de Olt Florin Homorean și locotenent colonelul Constantin Daniel Pescaru, comandantul Centrului Militar Județean Olt, au dat citire mesajelor adresate cu prilejul Zilei Armatei Române de prim-ministrul României Nicolae Ciucă și generalul Daniel Petrescu, șeful statului major al Apărării. Momentul a fost urmat apoi depunerea de coroane și jerbe de flori la monumentul eroinei Ecaterina Teodoroiu, participantă la Primul Război Mondial.

Prefectul Homorean, subprefectul Cosmin Floreanu, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, vicepreședinții Consiliului Județean Olt, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, viceprimarii municipiului Slatina, și adjuncți și șefi ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, sunt doar o parte dintre cei care au depus coroane la monumentul Ecaterina Teodoroiu.

La Slatina, manifestările dedicate Zilei Armatei s-au încheiat cu onorul și defilarea gărzii de onoare, alcătuită din militari, jandarmi și pompieri, pe acordurile cântecelor patriotice ale fanfarei de estradă Lyra Band a Primăriei Slatina. Cu prilejul manifestărilor desfășurate marți Garnizoana Slatina a Centrului Militar Județean a organizat și o expoziție de vehicule folosite de militari în misiuni, standuri de prezentare a tehnicii și echipamentelor militare din dotarea unor structuri ale Armatei Române, precum și de promovare a profesiei militare.

Tancurile din dotarea Batalionului 22 Caracal și Batalionului 26 Craiova au fost însă atracția de pe platoul statuii Ecaterinei Teodoroiu, acestea fiind luate cu asalt de copiii prezenți la ceremonialul militar. S-au urcat în acestea și au vrut să afle cât mai multe informații de la militari pentru a vedea cum pot fi folosite în misiunile Armatei. Și autoritățile s-au interesat despre acestea, având în vedere că este pentru prima dată când astfel de vehicule sunt prezente la o sărbătoare dedicată Zilei Armatei și organizată la Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți