12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cabina unui autocamion, în flăcări pe DN 65 – E 574, la Optași Măgura

- Advertisement -

Incendiu în seara zilei de duminică pe un drum public care tranzitează județul Olt. Acesta s-a produs la cabina unui autocamion, care era încărcat cu materie primă pentru fabricarea cauciucurilor, pe Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574, în zona localității Optași Măgura.

Din fericire, în urma evenimentului înregistrat în trafic nu au fost victime. Mai multe echipaje de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt s-au deplasat la fața locului pentru a interveni, incendiul fiind localizat într-un timp scurt.

Cabina a fost distrusă de foc în proporție de 90%.

„Pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit pe DN 65 – E 574, în zona localității Optași Măgura, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la cabina unui autocamion. TIR-ul era încărcat materie primă pentru fabricarea anvelopelor, sub formă de baloți. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la cabina autocamionului, existând pericol de propagare la remorcă. În urma incendiului a ars cabina TIR-ului, în proporție de 90 la sută și au fost afectați doi baloți de cauciuc, din cauza temperaturii de ardere. Intervenția a durat aproximativ o oră. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric”, a spus Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU.

Incendiul la cabina autovehiculului a făcut ca traficul rutier în zonă să se desfășoare cu dificultate timp de câteva zeci de minute.

Polițiștii rutieri au efectuat și ei cercetări, iar în cauză a fost deschia dosar penal pentru distrugere din culpă.

„La data de 30 octombrie, în jurul orei 20:10, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier pe Drumul Național 65 – European 574, în afara comunei Optași Măgura. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că la capul tractor al unui ansamblu de vehicule s-a produs un incendiu. În urma evenimentului rutier nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Sursă foto: Andreea M Irina (Info Trafic Slatina – Grup Facebook)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți