22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Patronii spirituali ai Jandarmeriei, sărbătoriți de reprezentanții Armei din teritoriu cu un eveniment cultural găzduit de Muzeul Județean Olt

- Advertisement -

De ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, în colaborare cu Muzeul Județean Olt, au organizat o activitate evocatoare la care au fost invitați să participe reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice cu care cooperează și colaborează, precum și ai Episcopiei Slatinei și Romanaților.

Alături de colonelul Emanuel Botan, inspectorul șef al Jandarmeriei Olt, și colegii săi de Armă, au ținut să fie prezenți, printre alții, subprefectul de Olt Cosmin Floreanu, Ionuț Ivan, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Alexandru Berechet, viceprimarul municipiului Slatina, George Smarandache, directorul Muzeului Județean Olt, și șefi ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale din teritoriu.

Despre sărbătoarea închinată Sfinților Arhangheli Mihail si Gavriil, despre lupta pentru dreptate, împotriva răului și a necinstei, dar și ca model spiritual pentru toți jandarmii, a relatat părintele Gabriel Dobeanu. Iar cu această ocazie, foaierul Muzeului Județean Olt a găzduit vernisajul expoziției de pictură dedicată acestei sărbători, avându-l ca expozant pe artistul plastic Marius Turaiche, colonel în rezervă.

„În fiecare an, în ziua de 8 noiembrie, Jandarmeria Română îi sărbătoreşte pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, aceştia fiind şi patronii spirituali ai Armei. Pe parcursul celor 172 de ani de existență, Jandarmeria Română i-a avut drept patroni spirituali pe Sfântul Gheorghe, Sfinții Constantin și Elena și începând cu anul 1940, pe Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil. Sărbătoarea religioasă are conotaţii deosebite pentru toţi jandarmii români, care, asemenea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, cei care luptă în oastea cerească pentru respectarea poruncilor lui Dumnezeu, asigură respectarea legilor oamenilor pe pământ. Pentru că suntem în zi de sărbătoare, transmitem tuturor celor ce poartă numele Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, sănătate, împliniri şi «La Mulţi Ani!»”, a fost mesajul transmis de colonelul Botan la zi de sărbătoare pentru jandarmii olteni și colegii din țară.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți