18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

A murit bărbatul de 68 de ani, din Slatina, diagnosticat cu botulism

- Advertisement -

Confirmat cu diagnosticul de botulism la începutul acestei săptămâni, pacientul de 68 de ani, din municipiul Slatina, care internat în stare gravă pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Slatina, a murit în dimineața zilei de miercuri.

Acestuia i-a fost administrat și serul antibotulinic încă din momentul în care a existat suspiciunea diagnosticului de botulism, însă a fost în zadar la fel ca și toate eforturile făcute de medici.

„Pacientul de sex masculin, în vârstă de 68 ani, din Slatina, confirmat cu diagnosticul de Botulism în data de 14 noiembrie 2022, internat în Secția ATI a SJU Slatina, a decedat in data de 16 noiembrie 2022,ora 08:50, în ciuda eforturilor medicilor și a administrării serului antibotulinic înaintea confirmării cazului – la momentul suspiciunii”, au transmis specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

Bărbatul era internat de mai bine de o săptămână la spitalul slătinean, după ce a mâncat acasă mai multe produse alimentare, printre care carne de porc și mămăligă cu pește prăjit în ulei de la pieptul unui cocoș. Detalii despre acest caz găsiți AICI.

Este al doilea deces înregistrat în județul Olt anul acesta la un pacient care a fost diagnosticat cu botulism, după cel al bărbatului de 58 de ani, din comuna Strejești, de la sfârșitul lunii septembrie, acesta ajungând la Spitalul Slatina după ce a mâncat o conservă de pește pe care și-a gătit-o singur.

În ultimele zile, la aceeași unitate medicală, a mai ajuns și un slătinean de 39 de ani, diagnosticat cu suspiciune de botulism după ce a consumat carne de porc de la garniță, pusă în urmă cu aproape un an. Acesta este internat la SJU Slatina, iar în cazul său încă se așteaptă rezultatul probelor trimise la Institutul Cantacuzino din București.

Botulismul este o toxiinfecție alimentară severă cauzată de o neurotoxină de origine bacteriană, care determină paralizia progresivă a mușchilor, cu apariția insuficienței respiratorii acute.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți