10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu: „Fondurile europene sunt șansa pentru eliminarea disparităților de dezvoltare dintre statele Europei”

- Advertisement -

1,2 miliarde de euro este suma ce ar urma să fie accesată de Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia prin Programul Regional 2021 – 2027 pentru proiectele de dezvoltare și modernizare care se vor derula în regiunea Olteniei. Programul a fost lansat joi la sediul ADR S-V Oltenia, printre cei prezenți fiind Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, și, bineînțeles, olteanul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR S-V Oltenia.

Parlamentarul Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, a ținut să precizeze că „fondurile europene sunt șansa pentru eliminarea disparităților de dezvoltare dintre statele Europei”.

„Am răspuns invitației Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia la conferința unde, alături de asociații profesionale și autorități locale am vorbit despre provocările momentului și nevoile de modernizare ale Olteniei. Fondurile europene sunt șansa pentru eliminarea disparităților de dezvoltare dintre statele Europei. Susțin necesitatea asigurării principiului complementarității prin care putem adapta programele și direcționa fondurile pentru a răspunde nevoilor reale de dezvoltare”, a declarat deputatul PSD de Olt.

Adrian Chesnoiu a mai spus că pentru el, dar și ceilalți oficiali prezenți la lansarea programului, prioritățile sunt: continuarea digitalizării în beneficiul companiilor și a cetățenilor; mobilitate și dezvoltare durabilă; educație modernă, nediscriminatorie; creșterea competitivității prin integrarea elementelor de inovare; investiția în energie verde pentru eficiență energetică și creșterea gradului de independență.

„Voi fi mereu cu sufletul alături de olteni și prin acțiunile mele voi susține neîncetat dezvoltarea socio-economică a regiunii din care mă trag și în care am trăit cele mai frumoase experiențe din copilăria și adolescența mea”, a subliniat parlamentarul Adrian Chesnoiu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți