10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

FOTO și VIDEO. Peste 40 de percheziții la persoane acuzate de constituirea a trei grupări infracționale și furt de petrol. Polițiștii SIC au descins la 34 de adrese din Olt

- Advertisement -

Update 2: La data de 24 noiembrie a.c., în baza probatoriului administrat, Parchetul de pe langa Tribunalul Olt a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de 6 persoane cu varste cuprinse intre 21 si 47 de ani, fiind continuate cercetările.

UPDATE: În urma probatoriului administrat, la data de 23 noiembrie, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pe numele a șase persoane din totalul de 12 ce au fost duse la audieri, a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Toate au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentați instanței de judecată, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Știrea inițială: Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat, miercuri dimineață, 41 de percheziții domiciliare, cele mai multe dintre acestea, 34 la număr, fiind în județul Olt, la adrese din comune arondate orașului Potcoava. Alte cinci descinderi au fost în județul Argeș și două în județul Teleorman, iar vizate au fost persoane fizice și juridice, scopul oamenilor legii fiind acela de destructurare a trei grupări infracționale organizate, specializate în sustragerea de produs petrolier.

Activitățile au fost desfășurate pentru administrarea probatoriului într-un dosar penal, constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care sunt efectuate cercetări pentru constituirea unui grup infracțional organizat și furt calificat.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, ar fi constituit trei grupări infracționale organizate, în scopul sustragerii de produs petrolier. Persoanele ar fi folosit un mod deosebit de operare, prin folosirea unui autoturism special adaptat pentru comiterea faptelor, folosirea de cagule și distrugerea sistemelor de supraveghere ale persoanei vătămate. În urma activităților efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 20 de tone de produs petrolier”, a declarat agentul principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Totodată, polițiștii SIC Olt au pus în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la audieri.

La percheziții au participat polițiști din cadrul IPJ Olt, luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale Olt și Argeș și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, acțiunea beneficiind și de sprijinul polițiștilor din inspectoratele de poliție județene Argeș și Teleorman.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți