10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

FOTO & VIDEO. TIR încărcat cu porci, răsturnat pe DN 65 – E 574, la Optași Măgura

- Advertisement -
UPDATE: TIR-ul a fost repus pe roți în jurul orei 17:25 a zilei de joi și nu a fost necesară intervenția echipajului de pompieri.
Știrea inițială: Pompierii Stației Scornicești au acționat, încă din noaptea de miercuri spre joi și până în cursul după-amiezii de joi, pentru asigurarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență, la un autocamion pentru transportul suinelor, răsturnat pe Drumul Național 65 – European 574, în afara carosabilului, în zona localității Optași Măgura.
Șoferul care plecase cu animalele dintr-o localitate din zona Calafat, județul Dolj, și urma să ajungă cu ele în localitatea argeșeană Costești, a avut nevoie de acordarea primului ajutor după ce s-a răsturnat cu vehiculul în afara drumului, însă a refuzat transportul la spital.
„În urma evenimentului, șoferul autocamionului a fost monitorizat de echipajul SMURD și a refuzat transportul la spital”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.
TIR-ul era încărcat cu 180 de porci în momentul în care a avut loc evenimentul rutier, în urma căruia 33 au murit, iar ulterior a fost nevoie de transferul celor rămași vii într-un alt autocamion, având în vedere că vehiculul a fost repus pe roți abia în după-amiaza zilei de joi.
„În acest moment (joi, în jurul orei 14:45 n.r.) se execută manevre pentru repunerea pe roți a autocamionului, iar pompierii Stației Scornicești asigură măsurile specifice, cu o autospecială de stingere”, a adăugat reprezentantul ISU.
Polițiștii rutieri au fost și ei prezenți la fața locului pentru a face cercetări, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

„La data de 23 noiembrie , în jurul orei 23:45, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Optași Măgura, s-a produs un eveniment rutier. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt. Din primele verificări, polițiștii au constatat că în eveniment a fost implicat un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Gorj. În urma evenimentului rutier, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale. Conducătorul ansamblului de vehicule a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a declarat agentul principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Polițiștii efectueză în continuare verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul rutier, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

VIDEO:
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți