7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Soșetele lungi potrivite pentru orice ținută

- Advertisement -

Șosetele lungi sunt cele mai căutate accesorii în perioada de toamnă, iarnă sau primăvară. Însă, simpla achiziție a acestora nu este suficientă – este important ca acestea să poată fi integrate în ținuta de zi cu zi. Această piesă vestimentară poate respecta regulile de etichetă sau tendințele modei, uneori în contradicție una cu cealaltă. Știind pe ce să vă bazați în diferite situații, puteți crea imagini cu șosete lungi pentru toate ocaziile.

Șosetele sunt un tip de lenjerie intimă care ascunde o parte a piciorului. Deși cele mai comune șosete includ produse până la jumătatea gambei, modelele moderne includ modele și mai lungi.

Cele mai întrebate modele

În lista celor mai populare șosete 2022, pe lângă variantele de înălțime medie clasică, se remarcă modelele înalte. De asemenea, sunt populare:

  • Șosetele din plasă
  • Jambierele de lână
  • Șosetele cu buline sau dungi
  • Jambierele fără vârf, etc.

Modă și etichetă

Ca și lenjeria de corp, aceste șosete lungi de fete sunt supuse anumitor reguli de etichetă. Șosetele ordonate, fără găuri și bine ajustate pe picior vor fi conforme cu aceste reguli. Șosetele se poartă cu orice încălțăminte, cu excepția pantofilor de yachting, se schimbă atunci când este necesar (de aceea trebuie să păstrați mai multe perechi în garderobă), iar culorile se aleg în dependență de pantofi sau pantaloni. În același timp, șosetele negre sunt purtate de obicei doar la costumele stricte, iar cele albe la hainele sport.

Stilul de șosete înalte până la genunchi a devenit popular pentru prima dată în anii ’60-70, când era la modă să fie asortate cu o fustă mini, în special cu uniformele de școlăriță. Câteva decenii mai târziu, șosetele înalte până la genunchi au explodat pe scena modei, fiind și acum un accsoriu de nelipsit în garderoba feminnă.

Cum se poartă șosetele lungi

Dacă vreți ca ținuta să fie mai echilibrată și să atragă mai puțin atenția, rămâneți la culori neutre. Culori precum negru, albastru marin, maro, gri, alb și bej. Aceste culori sunt numite neutre pentru că pot fi asortate mai ușor. Dacă optați pentru șosete în culori neutre, cu excepția cazului în care pantofii în sine nu sunt neutri, se vor asorta perfect cu ținuta. Alternativ, purtarea unor șosete strălucitoare cu o ținută neutră poate adăuga un strop de culoare de bun gust.

Dacă sunteți genul de persoană mai îndrăzneață, șosetele colorate pot fi alegerea potrivită.

Aici este foarte importantă asortarea – niciodată buline cu dungi și carouri asortate cu nuanțe prea îndrăznețe.

În ceea ce privește culorile, fie asortați șosetele la o culoare care face parte din ținuta dvs., fie lăsați șosetele să iasă în evidență singure cu un ansamblu neutru.

Șosetele cu textură adaugă un aspect special ținutei. Aceste mici detalii ale șosetelor adaugă interes ținutei într-un mod în care șosetele negre sau neutre tipice nu o pot face. Le puteți folosi pentru a schimba un look de zi într-unul de seară, pentru a vă face ținuta mai deosebită.

Ce încălțăminte se asortează la șosete înalte

Majoritatea șosetelor lungi vor arăta bine indiferent de pantofii cu care le asortați, dar există câteva opțiuni bune.

Dacă confortul domină pentru dumneavoastră, atunci purtați șosete înalte până la genunchi cu adidași. Nu puteți da greș niciodată cu acest mash-up relaxat. Un mod bun de abordare a acestui look cu adidași, dacă vă gândiți la șosetele colorate: alegeți un adidas unicolor sau alb pentru ca ținuta să nu pară prea încărcată. Adidașii complet albi sau negri sunt opțiuni neutre frumoase, orice culoare, stil, textură sau model de șosete până la genunchi s-ar potrivi cu ei, cu condiția ca ținuta să fie neutră.

Dacă urmăriți ultimele tendințe în materie de modă, veți ști că șosetele largi sunt cea mai în vogă combinație. Și arată cel mai bine cu adidași.

Totodată, șosetele lungi pot fi asortate cu cizme

Șosetele înalte sau modelele de înălțime medie pot fi purtate cu cizme scurte și cu talpă solidă.

Cizmele robuste și șosetele sunt o modalitate excelentă de a crea ținute expresive de toamnă. Nu contează dacă este vizibilă doar banda elastică sau jumătate din șosetă.

Astfel, asortarea șosetelor lungi cu pantaloni scurți, rochii și fuste poate fi o modalitate excelentă de a arăta picioarele. O tehnică măgulitoare este de a asorta culoarea șosetei cu cea a pantofilor sau cizmelor, deoarece consistența culorii creează un aspect neted în josul piciorului.

Ele au rezistat testului timpului și au trecut prin nenumărate tendințe – șosetele înalte sunt aici pentru a rămâne.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți