12.3 C
Slatina
luni,5 iunie,2023
spot_img
No menu items!

Latest Posts

O subunitate de pompieri şi o substaţie de ambulanţă vor fi deschise în nordul judeţului, la Dobroteasa

O subunitate pentru situaţii de urgenţă şi o substaţie de ambulanţă vor funcţiona în nordul judeţului Olt, în comuna Dobroteasa, începând din primăvara anului viitor, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu.

Lucrările de construcţie a imobilelor în care vor funcţiona subunitatea de pompieri şi substaţia de ambulanţă au fost finalizate şi urmează să fie găsite soluţii pentru dotări şi personal, a explicat Marius Oprescu.

„Am reactualizat indicatorii, la finalizarea lucrărilor. În perioada următoare vom avea recepţia finală, după ce săptămâna aceasta a avut recepţia tehnică, urmând ca de anul viitor să fie funcţionale. Deja sunt în discuţii atât cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cât şi cu Serviciul de Ambulanţă, pentru a găsi soluţii de maşini şi în acelaşi timp personal, resurse umane, astfel încât de anul viitor să funcţioneze. Nu ştim exact în ce lună, la începutul lunii martie credem noi, după aprobarea bugetului şi a prinderii sumelor necesare, să putem să funcţionăm acolo atât cu staţie de pompieri cât şi cu staţie de ambulanţă”, a declarat, joi, preşedintele CJ Olt.

Consilierii judeţeni au aprobat joi indicatorii tehnico – economici actualizaţi ai proiectului „Construire subunitate de intervenţie în situaţii de urgenţă şi substaţie de ambulanţă în comuna Dobroteasa”. Conform proiectului de hotărâre, valoarea investiţiei de la Dobroteasa este de 8,5 milioane lei, finanţarea fiind din bugetul local al judeţului.

Investiţia de la Dobroteasa a fost motivată prin faptul că în zona de nord a judeţului nu există o autospecială pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, iar serviciile voluntare de urgenţă din localităţile respective au o dotare precară.

Odată cu punerea în funcţiune a noii subunităţi pentru situaţii de urgenţă, va scădea timpul de deplasare al echipajelor de intervenţie şi se vor reduce pagubele materiale determinate de situaţiile de urgenţă.

„Prin realizarea substaţiei de ambulanţă în zona de nord a judeţului, timpul mediu de răspuns la solicitarea echipajelor medicale de urgenţă va scădea considerabil, astfel Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt va gestiona eficient măsurile de prim ajutor, de stabilizare şi resuscitare efectuate de echipajele medicale de urgenţă”, se menţionează în proiectul adoptat de consilierii judeţeni.

sursa: Agerpres.ro

sursă foto: Arhivă

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.