Olt: În primele 10 luni din 2022, mai puţine angajări faţă de anii trecuţi

Numărul persoanelor încadrate în muncă în primele 10 luni din acest an este redus faţă de cel al persoanelor angajate în aceeaşi perioadă din anii precedenţi, conform informaţiilor prezentate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

În perioada ianuarie – octombrie, în judeţul Olt au fost încadrate în muncă prin intermediul AJOFM 4.125 persoane, în timp ce anul trecut în aceeaşi perioadă au fost angajate 5.200 de persoane iar înainte de pandemie, în 2019, au fost încadrate în muncă circa 8.000 de persoane.

Totodată, în ultimele două luni, rata şomajului a fost în creştere, în octombrie faţă de septembrie creşterea fiind de 0,42%, de la 5,70% la 6,12%, iar numărul şomerilor la finalul lunii octombrie a fost de 7.920 de persoane.

În ce priveşte persoanele angajate în primele 10 luni ale acestui an, o jumătate au peste 45 de ani şi o treime fac parte din categoria greu sau foarte greu ocupabile.

„În funcţie de rezidenţă, 1.818 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 2.307 persoane sunt din mediul rural. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (1463), urmate de cele cu studii gimnaziale (922), profesionale (926), 234 fiind cu studii universitare”, se precizează într-un comunicat al AJOFM Olt.

AJOFM Olt a mai informat că, în primele zece luni ale anului în curs, peste 15.700 persoane au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

sursa: Agerpres.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<