12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Hora Satului, cu tradiționala fasole și un pahar de vin fiert, dar și o competiție de fotbal, printre activitățile dedicate Zilei Naționale a României la Dobrun

- Advertisement -

Primăria și Consiliul Local Dobrun, dar și Școala Gimnazială Dobrun, organizează anul acesta mai multe manifestări dedicate zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a Românie. Stadionul comunal și noua sală de sport sunt locațiile de desfășurare a acestora, iar printre ele se numără Hora Satului și o competiție inter-școlară de fotbal.

Hora Satului începe de la ora 10:00 a dimineții de joi, 1 Decembrie, iar pe stadion se va oferi o porție din tradiționala iahnie de fasole și câte un pahar de vin fiert, iar Formația Marius de la Olari (comuna Pârșcoveni n.r.) va întreține atmosfera de joc și voie bună.

Aceeași locație va găzdui tot de la ora 10:00, la inițiativa lui Aurel Bondrescu, primarul comunei Dobrun, manifestările prilejuite de Ziua Națională a României și împlinirea a 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari.

Iar luni, 28 noiembrie, noua sală de sport va găzdui, de la ora 09:00 a dimineții, o competiție sportivă de fotbal, care este dedicată tot zilei în care românii sărbătoresc Marea Unire care a avut loc acum 104 ani, pe 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia.

Participanți vor fi elevi din clasele V – VIII de la școlile gimnaziale din comunele Dobrosloveni, Fălcoiu, Osica de Jos, Pârşcoveni și Dobrun, precum și de la Liceul Teoretic „Ion Ghe. Roşca” din comuna Osica de Sus.

Sistemul de joc va fi în sală, echipele fiind alcătuite din 5 plus 1 jucători, iar la finalul competiției câștigătorilor li se vor acorda premii și diplome.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți