S-a încheiat campania de distribuire a tichetelor de vaccinare împotriva COVID. Ultimii aproape 33.000 de olteni au intrat în posesia lor

Aproximativ 33.000 de locuitori ai județului Olt care s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, mai precis 32.947, au primit tichetele de vaccinare, în cuantum de 100 de lei pentru fiecare persoană. Anunțul a fost făcut marți, 29 noiembrie 2022, de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt, care au cerut celorlalte DSP-uri din țară tichetele de vaccinare, strângând în total aproape 42.000.

Toate aceste tichete de vaccinare au fost distribuite primăriilor și medicilor de familie din județ, pentru a fi împărțite persoanelor care s-au vaccinat, începând cu 31 august 2021, însă aproximativ 9.000 dintre ale au rămas în stocurile acestora și au fost restituite în ziua de vineri, 25 noiembrie.

Iar campania de distribuire a tichetelor de vaccinare împotriva COVID s-a încheiat, cei care nu le-au ridicat până acum nemaiputând face acest lucru.

„Începând cu data de 31 august 2021, persoanele vaccinate anti COVID-19 cu schema completă până în data de 11 aprilie 2022, beneficiază de tichete de vaccinare. În cursul lunilor mai – august 2022, DSP Olt a ridicat de la alte DSP-uri din țară un număr de peste 41.901 carnete de vaccinare, care au fost repartizate către unitățile administrativ teritoriale și cabinetele medicilor de familie din județ, pentru distribuirea retroactivă către persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, cu schema completă. În urma Ordinului Ministrului Sănătății emis în luna octombrie 2022, s-au efectuat demersuri în vederea returnării carnetelor achiziționate și nedistribuite beneficiarilor, în vederea recuperării fondurilor. Pe stocul UAT-urilor și medicilor de familie din Olt erau 8.954 tichete, ce au fost returnate, astfel numărul oltenilor care au intrat în posesia tichetelor de vaccinare împotriva COVID, în valoare de 100 de lei de persoană, este 32.947”, spune Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP Olt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<