20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Caracal. Paradă de tehnică militară, cu participarea detaşamentelor americane dislocate la Baza Deveselu, de Ziua României

- Advertisement -

Detașamente române din municipiul Caracal, dar și cele americane dislocate la Baza Militară 99 din comuna Deveselu, vor participa joi, 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, la o paradă de tehnică militară ce se va desfășura în centrul Caracalului.

Administrația locală a anunțat miercuri, 30 noiembrie, întregul program al manifestărilor organizate la Caracal de Ziua României și ziua în care se împlinesc 104 ani de la Marea Unire ce a avut loc la Alba Iulia, pe 1 Decembrie 1918, iar pe lângă parada militară, în cursul după-amiezii și a serii se va inaugura patinoarul ecologic din plăci de teflon de pe Platoul Administrativ al urbei, se va aprinde iluminatul festiv și va avea loc și un spectacol folcloric.

„Mâine, 1 decembrie, Ziua Națională a României, se cuvine să fie sărbătorită de noi toți cu respect pentru înaintași dar și cu speranța în generațiile care vin și vor duce mai departe mesajul de unitate al românilor. Anul acesta ne vom bucura de o paradă cu tehnică militară organizată de detașamentele române din Caracal și cele americane dislocate la baza militară Deveselu. Prima parte a zilei o vom dedica sărbătoririi Marii Uniri în timp ce a doua parte a zilei este dedicată deschiderii oficiale a sezonului sărbătorilor de iarnă prin aprinderea luminilor în bradul de Crăciun din Piața Victoriei”, a anunţat ieri Primăria Caracal, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie încep la ora 10:00, cu ceremonialul militar de la Monumentul Eroilor, urmat de paradă de tehnică militară a soldaților caracaleni și a soldaților americani de la Baza 99 Deveselu ce se va desfășura la Monumentul Recunoştinţei.

Patinoarul artificial, amplasat în fața Primăriei Caracal, se va inaugura la ora 16:00, iar o oră mai târziu, de la ora 17:00, se deschide Târgul de Crăciun şi se vor aprinde luminile de sărbători.

De la ora 18:45, Ansamblul Folcloric „Romanați” din Caracal va susține un spectacol dedicat Zilei Naţionale, pentru ca apoi pe scenă să urce şi Ansamblul Etnofolcloric „Plăieşii”, condus de solistul vocal Nicolae Gribincea.

Sursă foto: Primăria Municipiului Caracal – Pagină oficială de Facebook

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți