12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Canalizare și rețea de gaze naturale introduse în orașul Balș. Toți locuitorii urbei se vor bucura de aceste utilități

- Advertisement -

Cătălin Rotea, primarul orașului Balș, a declarat luni, 5 decembrie, că în sondajul de opinie efectuat în anul 2020, 24% dintre bălșeni au spus că principala problemă a localității este reprezentată de rețeaua de canalizare și 18% au menționat rețeaua de gaze naturale ca problemă principală.

„Vin astăzi în fața voastră cu o postare despre situația lucrărilor la zi, la finalul cărora toate locuințele din orașul Balș vor fi racordate la rețeaua de gaze și canalizare. În ceea ce privește lucrările de extindere a rețelei de canalizare: se lucrează în momentul de față pentru extinderi pe străzile Crizantemelor și Tudor Vladimirescu (Cartier Vârtina) și se vor continua lucrările pe strada Luncii”, a spus edilul orașului de pe malurile râului Olteț.

Rotea a adăugat că a semnat toate contractele de lucrări pentru extinderea canalizarii integral în Vârtina, pe toate străzile din cartierele Corbeni și Româna, precum și pe străzile Cuza Vodă, Popa Șapcă, Măceșului, Mărășești, Mihail Drumeș, Bradului și Cometa.

Lucrările ar urma să înceapă în funcție de evoluția vremii.

„Aceste lucrări vor începe în funcție de starea vremii, în următoarea perioadă. În ceea ce privește Cartierul Spineni, se lucrează la studiul de fezabilitate pentru alimentare cu apă și canalizare”, spune edilul.

Primarul orașului Balș mai declară că rețeaua de gaze s-a extins deja pe străzile Mihai Viteazu, până la intrare în Cartierul Corbeni, Mihail Drumeș, Salcâmilor, Ciocârliei, Viilor și Luncii.

Însă, au fost semnate contracte pentru introducerea gazelor și pe alte străzi, fondurile urmând a veni prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Am semnat contractele de lucrări pentru extinderea rețelei de gaze naturale pe străzile 1 Decembrie prelungire, Cometa, Măceșului, extindere Frații Buzești, Macului, Mâinesti, Spineni, Stejarului și Petre Pandrea, peste calea ferată. Pentru cartierele Corbeni și Româna, așteptăm semnarea contractului de finanțare la Ministerul Dezvoltării. Știu că aceste lucrări presupun un disconfort maxim pentru voi, săpături, noroi, subtraversări, drumuri impracticabile, dar acestea sunt chestiuni inerente unor astfel de lucrari dificile, care trebuiau facute de acum 10 ani. Toate drumurile vor fi aduse la starea lor inițială, după terminarea lucrărilor și vă încurajez să-mi sesizați orice chestiune tehnică improprie care ține de constructori (lucrări nesemnalizate, lucrări care prezintă deficiențe etc.), a subliniat edilul Cătălin Rotea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți