10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Aproape 70 de șoferi au rămas fără permis auto pentru abaterile comise în trafic, în minivacanța de 1 Decembrie

- Advertisement -

Polițiștii din Inspectoratul de Poliție Județean Olt au desfășurat și în minivacanța de 1 Decembrie activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Peste 500 de amenzi, în cuantum de aproximativ 180.000 lei, au fost date de oamenii legii în aceste zile, iar pentru abaterile comise în trafic aproape 70 de conducători auto au rămas fără pemis, cele mai multe fiind pentru depășirea limitei legale de viteză.

„În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 300 de solicitări, dintre acestea 207 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 548 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 180.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 67 de permise de conducere, dintre care 53 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, șapte pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, și șapte pentru alte abateri”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

De asemenea, polițiștii rutieri au mai reținut și șase certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale și au constatat 11 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Conduceau în stare avansată de ebrietate

Polițiștii rutieri din orașul Balș au depistat în seara zilei de sâmbătă, pe strada Principală, din comuna Bârza, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar, pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

De asemena, în aceeași zi, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Coteana au depistat pe Drumul Județean 546 D, în comuna Milcov, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,09 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele acestuia polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți