12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevi de la Liceul Tehnologic Scornicești, găsiți băuți bine pe o bancă din stația de autobuz aflată în centrul orașului

- Advertisement -

Au răsunat sirenele mai multor echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Olt, dar și ale Poliției din Scornicești, în după amiaza zilei de vineri, după ce câțiva elevi, care ar fi de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” din localitate, au fost găsiți într-o stare avansată de ebrietate. S-a întâmplat în centrul urbei, într-o stație de autobuz, adolescenții aflându-se pe o bancă.

Persoane din zonă, martore la scenă, spun că aceștia ar fi fost inconștienți de parcă ar fi consumat substanțe interzise. Însă, cadre medicale, din primele informații culese de la elevi, declară că ei le-ar fi zis că au băut mai mult alcool.

Este vorba de doi băieți și o fată, cu toții având aproximativ aceeași vârstă, adică între 14 și 16 ani, unul dintre tineri fiind și în plasament, iar consumația au făcut-o la un bar din apropierea liceului.

Tinerii, care nu erau în timpul cursurilor, ar fi fost mai rău, ajungând la Spitalul Județean de Urgență Slatina în comă alcoolică după ce au băut tărie, mai exact coniac, însă adolescenta a spus celor de pe ambulanță că a băut doar suc și că este posibil ca cineva să le fi pus droguri în paharele de băutură de sunt în această stare. Se pare că aceștia ar fi și fumat țigări normale.

„Sunt trei adolescenți, au fost cinci, dar trei au ajuns la spital. Vorbim de intoxicație etanolică, au băut, au avut o simulare de examen, i-au găsit la Scornicești căzuți. Sunt doi băieți și o fată, au 14, 15 și 16 ani, au fost găsiți căzuți în fața barului. Au halenă etalonică, au consumat coniac amestecat cu votcă. Au ajuns în semi-comă la spital, sunt conștienți, sunt stabilizați, sunt în continuare la Unitatea Primiri Urgență. Sunt stabili hemodinamic. Au băut în jurul orei 12:00, au tergiversat, fata și-a sunat mama, apoi mama a anunțat ambulanța, la UPU au ajuns în jurul orei 15.00. Sunt stabili, nu sunt probleme”, a precizat medicul Emilian Postelnicu, purtător de cuvânt al Spitalului Slatina.

La rândul lor, și polițiștii fac verificări cu privire la aspectele sesizate pentru a stabili exact ceea ce s-a întâmplat cu cei trei elevi.

„La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 14:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că trei minori acuză stări de rău. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Scornicești și echipaje de prim-ajutor. Din primele verificări, polițiștii au constatat că trei minori, cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani, ce se aflau pe Bulevardul Muncii, din orașul Scornicești, acuză stări de rău. Cei trei minori au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. În cauză, polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt”, a spus agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți