2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

„Colinde de Crăciun”, un eveniment cultural dedicat sărbătorilor de iarnă. Cântece și produse tradiționale oltenești, prezentate la Muzeul Județean

- Advertisement -

Sediul Muzeului Județean Olt va găzdui joi, cu începere de la ora 14:30, evenimentul cultural „Colinde de Crăciun” în care sunt implicați elevi și profesori de la Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian” și Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina.

Sărbătorile din ciclul Anului Nou durează 12 zile și constituie o perioadă încărcată de evenimente la care participă întreaga colectivitate, spun reprezentanții Muzeului Județean Olt.

„Este un ciclu sărbătoresc tradițional considerat a fi cel mai important, marcând solstițiul de iarnă. În cadrul sărbătorilor incluse în această perioadă, respectiv Crăciunul, Anul Nou, Boboteaza și Sfântul Ion sunt performate o serie de obiceiuri și practici magice simbolizând moartea, renașterea și reînnoirea naturii. Toate aceste sărbători se caracterizează prin bucuria nașterii lui Iisus și speranța într-un An Nou mai bun. Avem alături de noi, în acest demers cultural elevi și profesori de la Liceul Tehnologic ‘P. S. Aurelian’, Liceul Teoretic ‘Nicolae Titulescu’ Slatina și câteva unități comerciale din oraș, care vor organiza o prezentare gastronomică de preparate tradiționale oltenești ‘ca pe vremea bunicii'”, transmite Muzeul Județean Olt.

Evenimentul va debuta cu un frumos spectacol de colinde, urmat de prezentarea preparatelor tradiționale oltenești specifice acestei perioade.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți