15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șofer din Balș, amendat și lăsat trei luni fără permisul auto după ce a fost depistat cu viteză excesivă în satul Jitaru al orașului Scornicești

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului Rutier Olt, în colaborare cu polițiștii Serviciului Rutier Argeș, au desfăşurat joi, între orele 08:00 – 12:00, o acţiune comună, în sistem „cascadă”, pe Drumul Național 65 – European 574, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și impunerea respectării regimului legal de viteză. Peste zece vitezomani au rămas fără permisul de conducere, unul dintre ei fiind un bălșean de 38 de ani care a fost depistat cu peste 150 kilometri pe oră pe tronsonul de drum ce tranzitează satul Jitaru al orașului Scornicești.

„În cadrul activităților, în jurul orei 09:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat pe DN 65 – E 574, în localitatea Jitaru, un autoturism, ce circula cu viteza de 153 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 100 de km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din orașul Balș, județul Olt. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că autoturismul avea suspendată înmatricularea ca urmare a expirării Inspecției Tehnice Periodice”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Sursa citată mai spune că bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut certificatul de înmaticulare și permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile.

În total, în cele patru ore cât a durat acțiunea în „cascadă”, polițiștii olteni și argeșeni, au aplicat, pentru abaterile constatate, 41 de amenzi, în cuantum de peste 18.000 de lei, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată cu modificările și completările ulterioare.

Pentru sancțiunile aplicate conducătorilor auto, ca măsură complementară polițiștii olteni au reținut 14 permise de conducere, dintre care 11 pentru depășirea cu mai mult de 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime legale admise și trei pentru alte abateri.

Polițiștii le-au explicat șoferilor că este necesar să adopte o conduită preventivă la volan și să circule cu prudență, astfel încât să poată evita orice pericol, expunându-le riscurile la care se pot expune atunci când se deplasează pe drumurile publice și nu respectă regimul legal de viteză.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți