8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Anexa unei case, distrusă de un incendiu izbucnit la Oboga. A fost cuprinsă de flăcări de la focul deschis făcut într-o afumătoare

- Advertisement -

O anexă gospodărească, dar și acoperișul casei aflate în imediata apropiere, au ars joi după-amiaza în urma unui incendiu puternic izbucnit, cel mai probabil, de la focul deschis făcut într-o afumătoare. Evenimentul a avut loc în comuna Oboga, iar pentru gestionarea acestuia au acționat pompierii Gărzii Balș și Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

Din fericire, în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime, însă pagubele materiale produse au fost mari.

„Intervenția pompierilor a durat aproximativ două ore, incendiului fiind lichidat în limitele găsite. Au ars o anexă gospodărească, cu suprafața de aproximativ 40 de metri pătrați și acoperișul casei, pe circa 70 de metri pătrați. În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Ce măsuri de prevenire trebuie luate de oltenii care au afumători

Afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în anexe gospodărești sau lângă materiale combustibile.

Este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului.

Curățați afumătoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți