12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de ceață joi dimineața, în toate localitățile Oltului. Polițiștii îi anunță pe șoferi că DJ 653, între Recea și Valea Mare, este alunecos

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis în această dimineață mai multe avertiză meteorologice nowcasting de cod galben de ceață, iar una dintre acestea afectează și județul Olt. Atenționarea este în vigoare joi, în intervalul orar 08:00 – 10:00, fenomenele meteo anunțate fiind local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri. Conducătorii auto ar trebui să aibă astfel cum circulă pe drumurile publice care tranzitează localitățile Oltului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt venind și cu recomandări pentru aceștia.  

Se circulă astfel îngreunat, cel mai afectat tronson de drum fiind Drumul Județean 653, între satele Recea și Valea Mare ale comunei Valea Mare. Aici, carosabilul este alunecos.

„Având în vedere atenționarea meteorologică de cod galben, valabilă în perioada 22 decembrie, ora 08:00 – 22 decembrie, ora 10.00, vizând ceața ce determină scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, recomandăm conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curățarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să adapteze viteza la condițiile carosabilului, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță. De asemenea, vă informăm că, pe Drumul Județean 653, între localitățile Recea – Valea Mare, carosabilul este alunecos, motiv pentru care recomandăm participanților la trafic să reducă viteza pe acest sector de drum, să adopte o conduită preventivă la volan și să respecte normele privind circulația pe drumurile publice”, au transmis reprezentanții Poliției Olt.

Polițiștii mai reamintesc că, pentru deplasarea pe suprafețe carosabile acoperite cu polei, gheață sau zăpadă, legislația rutieră prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți