5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Zeci de conducători auto lăsați fără permis în perioada Revelionului, ca urmare a abaterilor comise în trafic

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat și în perioada minivacanței de Revelion activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. În acest interval de timp, oamenii legii au dat peste 200 de amenzi, în cuantum de aproape 100.000 de lei, iar peste 20 de șoferi au rămas fără permisul auto în urma abaterilor comise în trafic.

Peste 200 de solicitări au avut polițiștii olteni, aproape 150 fiind prin apelul de urgență 112.

„În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 200 de solicitări, dintre acestea 147 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 215 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 21 de permise de conducere, trei certificate de înmatriculare și au constatat opt infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Dosare penale pe numele unor șoferi din Tia Mare și Șerbănești

În cadrul activităților din perioada Revelionului, chiar în ziua Anului Nou, la miezul nopții, polițiștii rutieri din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 642, în comuna Tia Mare, au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, tot pe 1 ianuarie, în jurul orei 14:00, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Dăneasa, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 546A, în comuna Văleni, au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din comuna Șerbănești. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că autoturismul era neînmatriculat.

Polițiștii au întocmit pe numele olteanului dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți