10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accesul aparținătorilor la pacienții internați pe cinci secții ale SJU Slatina, restricționat în următoarele 30 de zile. Masca de protecție obligatorie

- Advertisement -

Creșterea alarmantă a îmbolnăvirilor în rândul oltenilor cu viroze, pneumonii, chiar și gripă sezonieră, a determinat conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina să ia mai multe măsuri începând de miercuri, 4 ianuarie 2023. Pe cinci secții ale unității medicale accesul aparținătorilor la pacienții internați aici este interzis, în timp ce pe bolnavii internați pe celelalte secții pot fi văzute de rude doar pentru un sfert de oră. Aceste restricții au fostb luate, momentan, pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, masca de protecție a devenit și ea obligatorie pe toate secțiile celui mai mare spital cu paturi din județul Olt.

Potrivit doctorului Emilian Postelnicu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina, vizitele sunt interzise pe secțiile de Pediatrie, Medicală, Chirurgie Generală, Neurologie și Cardiologie.

„Sunt restricții la nivelul Spitalului Slatina. S-au restricționat unele secții care sunt cu risc mai mare, cum ar fi Pediatria, Medicală, Chirurgie Generală, Neurologia, Cardiologia, adică aparținătorii nu mai au voie să intre pe aceste secțiile. Pentru celelalte secții, accesul este permis doar 15 minute pentru vizitatori. Pentru moment, măsurile se impun pentru 30 de zile, să vedem cum evoluează lucurile, au crescut mult infecțiile respiratorii, chiar și COVID am avut. Sunt foarte multe cazuri la Pediatrie, adresabilitatea este foarte mare. Masca este obligatorie în toate secțiile. Pacienții sunt testați la internare, la prezentarea în UPU Slatina. Se fac și teste de gripă, dar nu atât de generalizate ca și cele de COVID”, a declarat medicul Postelnicu.

Reprezentantul unității medicale a mai spus că, la ora actuală, sunt 18 cazuri COVID, în Spitalul Slatina, acestea fiind medii, însă un pacient este mai grav, având mai multe comorbidități.

Doctorul Emilian Postelnicu a adăugat că au existat și două decese la pacienți care au avut COVID, dar cauza morții nu a fost neapărat aceasta.

„Am avut și două decese, pacienții au avut și COVID, dar nu au murit din această cauză, aveau și altă patologie, aveau accidente vasculare, erau deja gravi. Pacienții sunt testați în funcție de simptomatologie. Atunci când au gripă, pacienții prezintă febră, mialgii, se vede clar cine are gripă. La COVID, simptomatologia nu este atât de zgomotoasă”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al unității medicale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți