19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Peste 150 de controale efectuate în luna decembrie de inspectorii de muncă. Amenzi de aproximativ 50.000 de lei aplicate

- Advertisement -

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au continuat și în ultima lună a anului 2022, controalele la angajatorii din județ, fiind efectuate peste 150 de verificări specifice. Mai precis, au avut loc 152 de controale, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice fiind construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. S-au constatat în total peste 150 de deficiențe, iar în urma celor mai grave s-au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în avertismente, dar și în amenzi în cuantum de aproape 50.000 de lei.

Potrivit ITM Olt, în urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 158 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, iar pentru cele mai grave s-au aplicat 90 de sancțiuni, din care 85 de avertismente și cinci amenzi în valoare totală de 49.500 lei.

În luna decembrie, amenda cea mai mare dată de inspectorii de muncă a fost de 20.000 de lei, unui angajator din municipiul Caracal, cu obiect de activitate fabricarea pâinii, la care au identificat o persoană care desfășura muncă nedeclarată.

Iar printre cele mai frecvente deficiențe constatate la societățile comerciale verificate se numără neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a   contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

De asemenea, în ultima lună a anului 2022, au fost comunicate ITM Olt și șase accidente de muncă evenimente, soldate cu șase persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți