20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub cod galben de ceață asociată cu burniță în dimineața zilei de luni. Se poate forma și ghețuș

- Advertisement -

Meteorologii au emis luni, 9 ianuarie, mai multe avertizări nowcasting de fenomene imediate periculoase, iar una dintre acestea afectează și județul Olt. Un cod galben este în vigoare în dimineața acestei zile, acesta intrând în vigoare de la ora 09:00 și urmând să expire în jurul orei 11:00. Este vorba de un cod de ceață asociată cu burniță, cu posibilitatea formării ghețușului.

Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, fenomenele meteo pprognozate sunt local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

De astfel de avertizări nowcasting sunt vizate și județele Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dolj, câteva localități din județele Brașov, Mureș, Sibiu, zona joasă a județului Alba și zona depresionară a județului Harghita.

Totodată, sunt în vigoare în dimineața zilei de luni, chiar și după ora prânzului, și mai multe coduri galbene de intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 kilometri pe oră (km/h) – zona de litoral a județului Constanta, zona de litoral a județului Tulcea, Tulcea – Delta Dunarii , 55 – 65 km/h – zona joasă a județului Bacău, zona joasă a județului Suceava, zona joasă a județului Neamţ, județele Botoșani, Iași, Vaslui, 90…100 km/h – județele Braşov, Sibiu, Argeș, Prahova, Dâmbovița, zona de munte de peste 1.800 metri.

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți