5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Sondaj: 3 din 4 angajaţi vor să îşi schimbe jobul în 2023

- Advertisement -

Un număr de trei angajaţi din patru (74%) vor să îşi schimbe locul de muncă în 2023, peste jumătate dintre ei justificând că vor fi nevoiţi să preia mai multe sarcini dacă echipele se reduc, arată un sondaj derulat de o platformă de recrutare.

Alţi 17% se tem că veniturile lor vor scădea, 9% se tem că vor ajunge la burnout şi tot atâţia sunt îngrijoraţi că angajatorul va impune întoarcerea completă la birou.

Potrivit BestJobs, pentru a-şi menţine stilul de viaţă şi în 2023, 75% dintre respondenţii sondajului declară că ar avea nevoie de o creştere salarială. Totodată, 37% îşi doresc mai multe oportunităţi de a avansa în carieră, iar 35% se aşteaptă la mai multe beneficii extrasalariale.

Aproximativ 20% vor să primească mai mult sprijin din partea angajatorului pentru asigurarea unui echilibru dintre viaţa personală şi cea profesională, în timp ce 26% îşi doresc mai multă apreciere din partea angajatorului. Nu în ultimul rând, peste 15% vor să beneficieze de un program de lucru flexibil în 2023 şi tot atâţia vor să aibă posibilitatea de a lucra de la distanţă.

În prezent, lista celor mai importante beneficii extrasalariale pe care angajaţii doresc să le primească de la angajator include mai multe zile de concediu de odihnă (37%), program flexibil (35%), posibilitatea de lucra de acasă (35%), abonament la clinici medicale private (28%), cursuri şi traininguri de specialitate (aproximativ 28%) şi pensia privată facultativă (peste 25%).

Conform sondajului citat, 59% dintre candidaţi preferă drept angajator o companie privată, în timp ce 32% s-ar îndrepta către o instituţie de stat. Referitor la tipul de job dorit, 77% vor să lucreze full-time, la un angajator care să le ofere siguranţa locului de muncă, în timp ce aproape 10% vor să fie contractori independenţi/freelanceri, ca să poată alege când şi pentru cine să lucreze şi astfel să îşi poată gestiona timpul mai bine.

În eventualitatea căutării unui nou loc de muncă, cele mai importante criterii vizate de candidaţi sunt salariul (peste 80%), mediul de lucru (aproximativ 40%), volumul de muncă (aproape 22%) şi dimensiunea companiei şi implicit potenţialul acesteia de a rezista în faţa unei crize economice (peste 21%).

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 35.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare sau specialişti în dezvoltare profesională şi personală (coachi, mentori, terapeuţi, avocaţi şi alte tipuri de specialişti).

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți