Gorj: Trei morţi şi 13 răniţi în accidentul de la Cariera Jilţ. Planul roşu a fost dezactivat

Un accident de muncă soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor 13 a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexul Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari. Printre victime se numără 14 salariaţi ai CE Oltenia. O tanchetă care transporta mai mulţi angajaţi ai Carierei s-a răsturnat după ce, conform unor surse, ar fi rămas fără frâne. Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat la ora 16,00.

 

UPDATE ORA 18.18 Accident la Cariera Jilţ – Gorj/ Doi dintre răniţii transportaţi la SJU Târgu Jiu au rămas internaţi

 

Sursa foto: Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu

Două dintre persoanele rănite în accidentul de la Cariera Jilţ Sud şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu au rămas internate în Secţia Chirurgie, alte două au fost trimise acasă, iar una se află încă în investigaţii la Unitatea de Primiri Urgenţe. Purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Ţicleanu, a declarat că cei doi răniţi trimişi acasă nu aveau răni sau traumatisme care să necesite internarea. Alte trei victime ale accidentului de muncă au fost transportate la Spitalul din Motru, iar două la cel din Craiova.

UPDATE ORA 17.57 Accident la Cariera Jilţ – Gorj/ CE Oltenia: Autovehiculul a derapat pe pod; au fost 16 victime, 14 fiind salariaţi ai companiei

Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, a transmis că dispeceratul instituţiei a fost anunţat, în jurul orei 13,30, despre producerea unui accident la exploatarea minieră Mătăsari, cariera Jilţ Sud, după ce un camion în care se aflau mai multe persoane s-a răsturnat.

Potrivit acestuia, pentru că apelantul semnala faptul că în urma accidentului mai multe persoane au suferit leziuni, la nivelul ISU Gorj a fost activat planul roşu de intervenţie, fiind direcţionate către locul evenimentului 3 ambulanţe SMURD, 2 autospeciale pentru descarcerare şi o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Gorj şi 8 ambulanţe din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. De asemenea, au fost alertate elicopterele SMURD din cadrul punctelor aeromedicale Craiova şi Caraş şi prealertat elicopterul SMURD Bucureşti. La sosirea echipajelor de intervenţie s-a constatat că în urma evenimentului 3 persoane erau în stare de inconştienţă, iar, iniţial, alte 7 acuzau leziuni.

Pentru gestionarea eficientă a situaţiei la faţa locului s-a organizat un punct medical avansat coordonat de medicul şef UPU-SMURD în care să fie evaluate toate victimele şi să fie direcţionate, în cel mai scurt timp, către unităţile medicale. Totodată, pentru gestionarea eficientă a situaţiei, centralizarea datelor şi comunicarea eficientă cu forţele din teren, la sediul ISU Gorj s-a organizat un centru de comandă format din prefectul judeţului, 7 ofiţeri, 5 subofiţeri din cadrul ISU Gorj, precum şi personal din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, arată ISU.

UPDATE ORA 17.11 Accident la Cariera Jilţ – Gorj/ ITM a demarat o anchetă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a demarat o anchetă în urma accidentului petrecut marţi la Cariera Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, la faţa locului deplasându-se doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate şi Sănătate în Muncă.

UPDATE ORA 16.58 Gorj: Planul roşu a fost dezactivat; 10 persoane rănite în accidentul de la Cariera Jilţ au fost transportate la spitale

Planul roşu de intervenţie activat în cazul accidentului petrecut la Cariera Jilţ Sud a fost dezactivat la ora 16,00, victimele rănite fiind transportate la spitale din Craiova, Târgu Jiu şi Motru, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim.

Potrivit acestuia, în total, 10 persoane au fost transportate la spital – trei la cel din Motru, cinci la cel din Târgu Jiu, iar două victime au fost preluate de elicopterele SMURD şi transportate la Spitalul de Urgenţă din Craiova.

„Aşteptăm ancheta să vedem să vedem exact împrejurările în care a avut loc tragicul accident”, a spus Florin Chisim.

La locul producerii accidentului s-a deplasat şi o echipă a Salvamont Gorj.

„Salvamontiştii intervin cu 8 salvatori şi două ambulanţe Salvamont cu capacitate de intervenţie în teren accidentat plecate din baza centrala de intervenţie Salvamont din Târgu Jiu. Din primele informaţii, locaţia accidentului şi starea drumului puternic afectată de căderile masive de ploi din ultima perioadă nu permit accesul ambulanţelor clasice, dar vor sosi în sprijin elicopterele SMURD Caransebeş şi Craiova”, au transmis cei de la Salvamont.

UPDATE ORA 15.00 Gorj: Trei morţi şi şapte răniţi, în accidentul pentru care s-a activat Planul roşu

Trei persoane au decedat şi alte şapte au fost rănite, marţi, în urma unui accident în care au fost implicate 25 de persoane.

Deoarece zona nu este accesibilă cu autospecialele de intervenţie, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilţ Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenţie.

Potrivit ISU Gorj, una dintre persoanele rănite este în drum spre spitalul Motru, două sunt în drum spre spitalul din Târgu Jiu şi una a fost preluata de elicopterul SMURD. Toate sunt conştiente şi cooperante în acest moment, a precizat sursa citată.

Potrivit primelor informaţii comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, a fost activat Planul roşu de intervenţie, la faţa locului fiind trimise mai multe echipaje de pompieri, paramedici şi ambulanţe.

ORA 14.02 Gorj: Mai multe persoane rănite după răsturnarea unui autovehicul; a fost activat Planul roşu

Mai multe persoane au fost rănite, marţi, după ce un autovehicul s-a răsturnat pe o şosea din judeţul Gorj.

Potrivit primelor informaţii comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, a fost activat Planul roşu de intervenţie, la faţa locului fiind trimise mai multe echipaje de pompieri, paramedici şi ambulanţe.

Sursa foto: ISU GORJ

sursa: Agerpres.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<