5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Elevul unui liceu din Caracal, delegat de tineret al României la ONU

- Advertisement -

În vârstă de 18 ani, Alexandru Drăghia, elev la clasa a XII-a E, profilul Filologie-Bilingv, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal, împreună cu Anamaria Lăzăruc, care în prezent urmează masterul de Psihologie Clinică și Psihoterapie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, sunt delegații tinerilor din România la Organizația Națiunilor Unite (ONU) în acest mandat.

Potrivit site-ului unyouthdelegate.ro, elevul caracalean a pornit pe drumul diplomației și al relațiilor internaționale de la vârsta de 16 ani.

„Pasionat fiind de drepturile copiilor și tinerilor, în special cel de a participa la procesul de luare a deciziilor care îi privesc, acesta a dezvoltat și s-a implicat în numeroase proiecte naționale și internaționale menite să aducă nevoile tinerilor în atenția decidenților. Printre interesele sale se numără drepturile omului, educația incluzivă și de calitate, dar și problematica securității internaționale. Prioritățile pentru mandatul său ca Delegat de Tineret al României la ONU se consolidează în jurul celui de-al patrulea Obiectiv pentru Dezvoltare Durabilă – Educație Incluzivă și de Calitate, dar și în jurul implicării active a tuturor tinerilor, îndeosebi cei din comunități izolate sau dezavantajate, în procesul de luare a deciziilor”, precizează sursa citată.

Programul Delegat de Tineret la ONU a debutat în România în anul 2006, fiind deja o tradiție, în prezent acesta desfășurându-se sub egida Ministerului Tineretului și Sportului și a Ministerului Afacerilor Externe, țara noastră fiind una dintre cele aproximativ 36 de state membre ONU din totalul de 193, care susțin această inițiativă.

„Scopul programului este de a antrena tinerii cu potențial cu vârste între 18 – 25 ani în activitatea celui mai mare for decizional global și de a-i mobiliza în activitățile de tineret din țară. Mandatul nostru presupune reprezentarea intereselor tinerilor din România în cadrul Organizației Națiunilor Unite, atât la cea de a 71-a sesiune a Adunării Generale de la New York, din octombrie, cât și în cadrul lucrărilor Comisiei pentru Dezvoltare Socială, din luna februarie 2017. În afara deplasărilor la ONU, vom realiza consultări cu tinerii din țară, implicându-ne în evenimente referitoare la problematici de tineret, dar și organizând întâlniri și proiecte alături de alți tineri români, prin care să promovăm Agenda de Dezvoltare post 2015 a Națiunilor Unite și alte priorități pentru tineret”, mai arată site-ul unyouthdelegate.ro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți