11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Preșcolarii și elevii din Olt intră în vacanța de schi în perioada 20 – 24 februarie

- Advertisement -

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Olt s-a stabilit ca modulul 3 al anului de învățământ 2022 – 2023 să dureze șapte săptămâni, având în vedere că preșcolarii și elevii olteni intră în vacanța de schi, care va fi de o săptămână, începând cu data de 20 și până pe 24 februarie.

Potrivit Ministerului Educației, decizia stabilirii acestei vacanțe din luna februarie a fost luată de fiecare inspectorat școlar județean sau ISJ al municipiului București în parte, în perioada 6 – 26 februarie.

Prima zi de cursuri care a deschis modulul 3 al acestui an școlar a fost 9 ianuarie 2023, astfel că preșcolarii și elevii din județul Olt vor învăța până vineri, 17 februarie, când este programată să înceapă vacanța de schi de o săptămână.

De luni, 27 februarie, aceștia se vor întoarce în bănci pentru modulul 4 care se va încheia pe 6 aprilie când începe vacanța de primăvară de două săptămâni, pe perioada acestora fiind și Sărbătorile Pascale pentru creștinii ortodocși.

Vacanța de Paște va fi astfel în perioada vineri, 7 aprilie, până marți, 18 aprilie 2023, de miercuri, 19 aprilie, și până vineri, 16 iunie, fiind din nou cursuri în cadrul modulului 5 al anului școlar 2022 – 2023.

Vacanța de vară este programată de sâmbătă, 17 iunie, și până duminică, 3 septembrie, urmând ca anul de învățământ 2023 – 2024 să înceapă luni, 4 septembrie.

Însă, după vacanța de schi, la nivelul fiecărei instituții școlare din județul Olt ar urma să se desfășoară și programele naționale „Școala altfel” și „Săptămână verde”.

„Programul național «Școala altfel» și Prigramul «Săptămâna verde» se desfașoară în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare rămâne la decizia unității de învățământ. Derularea celor două programe nu se planifică în același interval de cursuri (modul de învățare). Clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, din învățământul profesional și din învățământul postliceal organizează activități de instruire practică în perioadele dedicate programelor «Școala altfel» și «Săptămana verde»”, spun reprezentanții Ministerului Educației.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți