10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

50 de conducători auto, lăsați fără permis după ce au fost depistați în trafic cu viteză excesivă

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat și în weekend, în sistem integrat, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. Peste 500 de amenzi, în cuantum de aproximativ 150.000 de lei, au fost date în această perioadă, iar peste 60 de conducători auto au rămas fără permis, 50 dintre ei din cauza faptului că au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„În cadrul activităților din perioada 10 – 12 februarie, polițiștii au aplicat 529 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 150.000 de lei. Pentru abaterile constatate, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 61 de permise de conducere, dintre care 50 pentru depășirea cu mai mult de 50 de kiloemtri pe oră (km/h) a vitezei maxime legale admise, patru pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat) și șapte pentru alte abateri. De asemenea, au mai fost reținute 40 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

De asemenea, oamenii legii au constatat opt infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, patru pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și unul de altă natură.

Dosar penal pentru un șofer băut

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 00:20, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice în orașul Drăgănești Olt, pe strada Nicolae Titulescu, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Balaci, județul Teleorman. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele lui s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Conduceau fără permis

Și la ora 22:00 a nopții de sâmbătă spre duminică, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe Drumul Comunal 82, în comuna Osica de Sus, au oprit pentru control o mașină, condusă de un bărbat de 38 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot sâmbătă, 11 februarie, dar în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Balș, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe strada Popa Șapcă, din Balș, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.

Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți