3.1 C
Slatina
miercuri,29 noiembrie,2023

Ultimele Articole

O femeie de 55 de ani, din Mărunței, a murit într-un incendiu. Casa i-a luat foc din cauza coșului de fum defect

- Advertisement -

O femeie de 55 de ani, din comuna Mărunței, și-a pierdut viața în urma unui incendiu puternic, izbucnit, cel mai probabil, din cauza coșului de fum defect sau neizolat corespunzător.

Pentru gestionarea evenimentului, care a avut loc sâmbătă dimineață, au intervenit pompierii de la Detașamentul Slatina și Stației Stoenești, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

Femeia a fost găsită cu arsuri pe tot corpul, focul fiind stins de salvatori după aproximativ două ore de intervenție continuă.

„La sosirea echipajelor, locuința ardea generalizat, iar după asigurarea accesului în casă, proprietara, în vârstă de 55 de ani, a fost găsită decedată, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Misiune pompierilor a durat aproximativ două ore. În urma incendiului, au ars locuința pe o suprafață de aproape 140 de metri pătrați și bunurile din aceasta”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului;
• asiguraţi cel puţin odată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi asigurării funcţionării normale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți