9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 40 de clădiri de învățământ din Olt prezintă risc seismic. Cele mai multe sunt în Caracal, Drăgănești, Dobrun și Studina

- Advertisement -

Ministerul Educației a făcut publică vineri, 24 februarie, o nouă situație privind infrastructura clădirilor aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar din România încadrate într-o clasă de risc seismic, după ce cutremurele de peste 5 grade pe scara Richter, înregistrate la suprafață, la jumătatea lunii februarie 2023, au alertat întreaga comunitate. Este o actualizare a listei făcută cunoscută de minister marți, 21 februarie, unde în clasa de risc seimic I se încadrează și două clădiri școlare din județul Olt, fiind vorba despre Liceul Teoretic „Ioniță Asan” din municipiul Caracal (FOTO), care este și monument istoric, și de Grădinița cu Program Normal Broșteni, sat ce aparține de comuna Găvănești. Acestea necesită intervenție rapidă. La doar câteva zile, numărul de instituții și unităților de învățământ oltene încadrate într-o clasă de risc seismic a crescut la peste 40, majoritatea fiind cu risc seismic III, iar cele mai multe sunt în municipiul Caracal, orașul Drăgănești Olt, precum și în comunele Dobrun și Studina.

În total, în județul Olt sunt 618 clădiri aparținând instituțiilor și unităților de învățământ, cu personalitate juridică sau arondate, 41 fiind încadrate în diverse clase de risc seimic. Printre ele se numără grădinițe, școli, licee, toate cu săli de curs și laboratoare, o sală de sport, grupuri sanitare, un cămin, o clădire cu altă destinație, însă surpriza cea mare, am putea spune, o reprezintă faptul că o clădire a Inspectoratului Școlar este încadrată în clasa de risc seismic III, aceasta având altă destinație.

Datele noi prezentate vineri de reprezentanții Ministerului Educației urmează a fi actualizate săptămânal, datele fiind actualizate de la o săptămână la alta.

„Începând de astăzi, 24 februarie, Ministerul Educației va face cunoscută, prin afișare pe site-ul instituției, situația clădirilor așa cum reiese din actualizările operate la nivelul unităților de învățământ în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR). Lista cuprinzând încadrarea/neîncadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic va fi publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii. (…) Lista cuprinde informațiile introduse la nivelul instituțiilor/unităților de învățământ preuniversitar privind starea tuturor clădirilor, fie că acestea sunt în conservare/în uz/cu activitate didactică relocată/în reabilitare/consolidare. Lista cuprinde informații privind toate clădirile aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar, indiferent de destinație. Precizăm că mențiunea Altă destinație face referire la clădiri care pot fi ateliere/magazii/anexe etc, neîncadrându-se în categoriilesăli de clasă/laboratoare, cămin, cantină, grupuri sanitare, sală de sport. Reamintim faptul că lista făcută publică de Ministerul Educației în data de 21 februarie 2023 s-a bazat pe informațiile introduse în SIIIR la acel moment și a inclus doar clădirile în uz încadrate în RS I și care necesită intervenție rapidă. Eventualele diferențe se datorează actualizărilor ulterioare operate în SIIIR. Facem, totodată, un apel la autoritățile publice locale, în calitate de administratori ai clădirilor, să pună la dispoziția unităților de învățământ, acolo unde există, actele oficiale care atestă o situație distinctă față de informațiile din SIIIR, pentru corecta informare atât a comunității educaționale, cât și a opiniei publice”, se precizează într-un comunicat remis de minister.

Lista actualizată

GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL BACEA (MOVILENI), AR, RS III, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ BACEA, AR, RS III, Săli de curs și laboratoare

GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL BREBENI-SÎRBI (BREBENI), AR, RS III, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA PRIMARĂ BREBENI-ROMANI (BREBENI), AR, RS III, Săli de curs și laboratoare

GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL BROȘTENI (GĂVĂNEȘTI), AR, RS I, Săli de curs și laboratoare. S-a luat decizia de relocare a copiilor în alte spații de studiu.

ȘCOALA GIMNAZIALĂ BUCINIȘU, PJ, RS III, Săli de curs și laboratoare

GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL BUCINIȘU MIC (BUCINIȘU), AR, RS II, Săli de curs și laboratoare

LICEUL TEHNOLOGIC „MATEI BASARAB” CARACAL, PJ, RS III, Sală de sport

LICEUL TEHNOLOGIC „MATEI BASARAB” CARACAL, PJ, RS III, Săli de curs și laboratoare

LICEUL TEHNOLOGIC „MATEI BASARAB” CARACAL, PJ, RS III, Cămin

LICEUL TEORETIC „IONIȚĂ ASAN” CARACAL – monument istoric, PJ, RS I, Săli de curs și laboratoare. Aici s-a decis deja relocarea elevilor în extinderea instituției școlare și în internat. În urma expertizei pentru risc seismic în C 1 (clădirea veche a liceului nostru), s-a constatat risc seismic I, ceea ce a atras ca măsură relocarea elevilor în extinderea liceului, construită în anul 1980, și în internatul școlii, pentru siguranța tuturor. Ca urmare a acestei relocări, clasele de gimnaziu vor avea program după-amiaza, până la sfârșitul anului școlar. Solicităm, în această situație, sprijinul și înțelegerea părinților în acest demers. Menționăm că suntem aceleași cadre didactice pregătite și responsabile pe mâna cărora v-ați lăsat și până acum educația copiilor. Subliniem încă o dată că este o soluție preferabilă relocării în incinta Colegiului Agricol «Dimitrie Petrescu», instituție care ar fi putut să ne găzduiască, dacă nu găseam soluții în clădirile noastre adiacente”, au transmis reprezentanții liceului.

LICEUL TEORETIC „MIHAI VITEAZUL” CARACAL, PJ, RS IV, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „NICOLAE MARINEANU” CEZIENI, PJ, RS III, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ COMĂNIȚA (TESLUI), AR, RS II, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ION CONEA” COTEANA, PJ, RS III, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ DOBRUN, PJ, RS III, Săli de curs și laboratoare

GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL DOBRUN, AR, RS IV, Săli de curs și laboratoare

GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL „DUMBRAVA MINUNATĂ” DRĂGĂNEȘTI OLT, PJ, RS III, Săli de curs și laboratoare

GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT DRĂGĂNEȘTI, AR, RS III, Săli de curs și laboratoare

LICEUL TEHNOLOGIC DRĂGĂNEȘTI OLT, PJ, RS III, Săli de curs și laboratoare

LICEUL TEHNOLOGIC DRĂGĂNEȘTI OLT, PJ, RS III, Altă destinație

GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL „ELENA FARAGO” DRĂGĂNEȘTI OLT, AR, RS III, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ COMANI (DRĂGĂNEȘTI OLT), AR, RS III, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „BUNA VESTIRE” GRĂDINARI, PJ, RS III, Grupuri sanitare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ MOVILENI, PJ, RS III, Săli de curs și laboratoare

SCOALA GIMNAZIALĂ „ION POPESCU NEGRENI” NEGRENI (SCORNICEȘTI) AR RS IV Săli de curs și laboratoare

GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL OPORELU, AR, RS IV, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ OPTAȘI MĂGURA, PJ, RS II, Săli de curs și laboratoare

GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL ROȘIENII MARI (DOBRUN), AR, RS IV, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ ROȘIENII MARI (DOBRUN), AR, RS III, Săli de curs și laboratoare

INSPECTORATUL ȘCOLAR AL JUDEȚULUI OLT, PJ, RS III, Altă destinaţie

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 SLATINA, PJ, RS III, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ STOBORAȘTI, AR, RS IV, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ STUDINA, PJ, RS II, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ STUDINA, PJ, RS II, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ STUDINA, PJ, RS II, Săli de curs și laboratoare

GRADINITA CU PROGRAM NORMAL STUDINIȚA (STUDINA), AR, RS IV, Săli de curs și laboratoare

LICEUL TEHNOLOGIC TUFENI, PJ, RS III, Săli de curs și laboratoare

LICEUL TEHNOLOGIC TUFENI, PJ, RS IV, Săli de curs și laboratoare

GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL TUFENI, AR, RS IV, Săli de curs și laboratoare

ȘCOALA PRIMARĂ ULMET (DOBRUN), RS III, Săli de curs și laboratoare

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți