10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Concert cu Niculina Stoican, Violeta Constantin și Cornel Cojocaru în Brâncoveni, cu ocazia sărbătorii populare „Încuratul cailor de Sân’ Toader”

- Advertisement -

Mai sunt doar câteva zile până când la Brâncoveni va avea loc sărbătoarea populară „Încuratul cailor de Sân’ Toader”, ajunsă anul acesta la cea de-a XII-a ediție. Organizatori vor fi și în anul 2023 Consiliul Județean Olt, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, Primăria și Consiliul Local Brâncoveni și Centrul Cultural Brâncoveni, însă pe lângă concursul propriu-zis în urma căruia vor fi acordate premii proprietarilor celor mai frumoși și puternici armăsari, autoritățile locale au pregătit și alte suprize. Cele mai mare dintre ele sunt acordarea de premii cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, un concert în cadrul căreia susțin recitaluri cunoscuți și îndrăgiți interpreți de muzică populară, precum Niculina Stoican, Violeta Constantin și Cornel Cojocaru, și un grandios foc de artificii. 

Evenimentul cultural este programat să înceapă la ora 11:00 a zilei de sâmbătă, 4 martie, acesta urmând a se desfășura pe Stadionul din satul Mărgheni al comunei Brâncoveni.

De la ora 11:30 are loc parada cailor prin satul Ociogi, de la ora 12:30 o demonstrație de echitație, de la ora 13:00 concursurile de frumusețe cai și tracțiune cai la buștean, iar de la ora 14:00 spectacol folcloric susținut de Ansamblul „Mugurații Brâncovenilor”.

Începând cu ora 14:45 va fi premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, potrivit administrației locale fiind vorba de 54 de astfel de cupluri, iar de la ora 15:45 se va desfășura premierea participanților de la concursuri.

La ora 16:00 va începe un spectacol extraordinar susținut de interpreți de seamă ai folclorului românesc, și nu numai, respectiv de Niculina Stoican, Violeta Constantin și Cornel Cojocaru, Mady de la Slatina și Ansamblul Folcloric „Mugurașii Brâncovenilor”, acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra condusă de maestrul Marinel Rizea.

Sărbătoarea ar urma să se încheie undeva în jurul orei 20:00 a zilei de sâmbătă, după ce timp de un sfert de oră va fi un superb foc de artificii.

Sursă foto principală: Valeru Ciurea (Pagină Facebook – imagine de la sărbătoarea populară de acum șapte ani)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți