2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Subunitățile de pompieri și ambulanță de la Dobroteasa, inaugurate în luna mai. Reprezentanții ISU și CJ Olt realizează alte trei investiții asemănătoare în județ

- Advertisement -

În curând, în comuna Dobroteasa, va funcționa o bază care va avea subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și Serviciului de Ambulanță Județean Olt. Prezenți marți la marcarea Zilei Protecției Civile la sediul ISU din municipiul Slatina, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, și colonelul Adrian Tănase, inspectorul șef al ISU Olt, chiar au anunțat și un termen de inaugurare a bazei care va deservi zona de nord a județului, acesta fiind luna mai a acestui an. De asemenea, oficialii au anunțat că vor mai fi realizate trei astfel de investiții în județ, pentru că timpul de deplasare de la subunitate până la locul intervenției să se scurteze și mai mult.

Autoritățile au precizat că în prezent se lucrează la dotarea și mobilarea bazei de la Dobroteasa.

„ISU, tot prin CJ Olt, lucrează la dotarea și mobilarea acelei unități, vedem dacă de la Guvern reușim să primim ceva tehnică nouă pentru ea, dacă nu va trebui să transferăm din parcul ISU actual acolo, urmând ca anii următori, să găsim soluții și să dotăm și acolo, să nu umblăm la tehnica din celelalte parcuri, pentru că, în condițiile actuale, dotarea este la limită. ISU are nevoie de fiecare mașină, în fiecare loc, nu este nimic în plus. Personalul va merge prin detașare, de la punctele actuale. Vom face demersuri la București, poate vom obține și posturi suplimentare. Să nu uităm că acolo nu este doar un punct de lucru al ISU, și Ambulanța va avea un punct de lucru, am făcut aceste investiții, ele se văd, am fost de fiecare dată proactivi la nivelul județului Olt, dar, în același timp, avem nevoie și de sprijinul Guvernului, de a mări organigrama și de a veni în sprijinul nostru cu anumite dotări. Avem în lucru, avem în vedere să construim împreună și alte subunități (în număr de trei n.r.), astfel încât timpul de intervenție de la subunitate până la punctul cel mai îndepărtat să se micșoreze”, a declarat președintele forului județean.

Ca să ajungi din momentul apelului și până la locul în care s-a produs un eveniment în județ, pompierii trebuie să facă de la o subunitate cel mult 15 minute, acesta fiind și motivul pentru care colonelul Adrian Tănase, comandantul ISU Olt, spune că este nevoie de înființarea unor noi subunități, și nu doar de pompieri.

„Scopul este ca în maximum 15 minute de la apel să ajungi în orice punct al raionului de intervenție, cum este denumit specific. Acesta este scopul pentru viitor, în următorii trei ani, IGSU să reorganizeze raioanele de intervenții și structurile, construirea de subunități, cu sprijin local sau la nivel central cu accesarea de proiecte pe fonduri europene. Timpul de răspuns să fie de maximum 15 minute de la apel, ceea ce înseamnă apel, alertare, ajungerea la locul intervenției. În luna mai estimăm să avem o activitate de inaugurare pentru stația Dobroteasa, în funcție de disponibilitatea părții oficiale”, a declarat colonelul Tănase.

La această dată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt funcţionează ca structură integrată, componentă a Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, şi are în compunere 17 structuri funcţionale și șapte subunităţi de intervenţie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți