10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

„Adăpost pescăresc cu facilități de acostare” în zona Portului Comercial de la Corabia. Investiția se ridică la aproximativ 2 milioane de lei

- Advertisement -
Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a aprobat cererea de finanțare a proiectului propus de primarul orașului Corabia, Iulică Oane, și aprobat de Consiliul Local, cu titlul „Adăpost pescăresc cu facilități de acostare”. Proiectul are o valoare de aproximativ 2 milioane de lei, mai precis 1.845.061,65 lei, investiția urmând a fi realizată undeva la Dunăre, la kilometrul 630, în zona Portului Comercial, Cartierul Siliștioara (FOTO).
„Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților de pescuit comercial și a siguranței pescarilor din orașul Corabia. Proiectul își propune să îmbunătățească condițiile oferite pescarilor comerciali, prin construirea unui adăpost pescăresc cu spații dedicate reparațiilor bărcilor și a instrumentelor specifice de pescuit, pentru adăpostirea pescarilor și depozitarea pe termen scurt a capturii”, transmit reprezentanții Primăriei Corabia.
Autoritățile locale mai spun că prin implementarea acestui proiect „pescarii activi vor beneficia de condiții de lucru favorabile, pentru acostarea în deplină siguranță atât a propriilor persoane cât și a ambarcațiunilor /uneltelor/echipamentelor de pescuit comercial, în cadrul punctului de acostare port Corabia – kilometrul 630 (Port Comercial n.r.)”.
„Pescuitul, este o activitate de tradiție pe plan local și ocupă un loc fruntaș în preocupările comunităților locale din zona pescărească, datorită specificului natural local ce a permis practicarea acestei ocupații, fiind folosite în general ambarcațiuni de pescuit mici”, au subliniat reprezentanții Primăriei orașului de la malul Dunării.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți