12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patru blocuri de pe străzile Nicolae Bălcescu și Ion Creangă din orașul Balș, reabilitate termic printr-un proiect de aproximativ 11 milioane de lei

- Advertisement -

Alte două investiții urmează a fi realizate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, depuse pe componenta C10 – Fondul Local – runda a doua, în județul Olt, în orașele Balș și Potcoava. Cel mai important proiect este cel ce va fi demarat în localitatea de pe malurile râului Olteț, aici urmând a fi reabilitate patru blocuri de pe străzile Nicolae Bălcescu și Ion Creangă, o investiție de aproximativ 11 milioane de lei.

Concret, este vorba despre proiectul „Eficiență energetică clădire cu patru blocuri (Bloc 6, Bloc 7, Bloc 8, Bloc 9, situate în Străzile Nicolae Bălcescu și Ion Creangă), Orașul Balș, județul Olt”, a cărui valoare este de 10.918.727 lei, inclusiv TVA.

De asemenea, în orașul Potcoava va fi realizată investiția „Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Lot 2”, cu o valoare de 1.224.324,72 lei cu TVA.

În total, Ministerul Dezvoltării finanțează 87 de noi investiții, în 46 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Proiectele, în valoare totală de peste 547,7 milioane de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local din PNRR.

Pentru Valul Renovării, au fost aprobate proiecte depuse de autorități locale pentru consolidarea seismică și renovarea energetică a unor instituții publice și a unor clădiri rezidențiale multifamiliale. Iar pentru Fondul Local, au fost aprobate proiecte ce vizează investiții de reabilitare și eficientizare energetică a unor clădiri publice și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziționarea unor sisteme de monitorizare și siguranță a spațiului public, a unor sisteme inteligente de management urban/local a unor mijloace de transport nepoluante.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți