17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferul băut care a provocat accidentul mortal din fața Spitalului Slatina, reținut de polițiști

- Advertisement -

Tânărul de 31 de ani, din municipiul Slatina, autorul gravului accident produs joi seara pe strada Crișan, din municipiul Slatina, chiar în fața Spitalului Județean de Urgență, în urma căruia o angajată a unității medicale, o femeie de 51 de ani, și-a pierdut viața, a fost reținut de polițiști luni, 6 martie 2023. S-a luat această măsură abia după câteva zile, deoarece oamenii legii au așteptat rezultatele finale la probele de sânge, recoltate la spital de la conducătorul auto, având în vedere că acesta se afla într-o stare avansată de ebrietate, în urma testării cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,77 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În cursul zilei de marți, șoferul va fi prezentat în fața magistraților Judecătoriei Slatina cu propunerea de arestare preventivă.

„În urma probatoriului administrat, la data de 6 martie, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de 7 martie să fie prezentat instanței de judecată cu propuneri legale”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Două autoturisme s-au izbit violent, o femeie, angajată ca liftieră chiar la Spitalul Slatina, care era pieton și a fost lovită de mașina condusă de slătineanul de 31 de ani ajungând în Unitatea de Primiri Urgențe, fiind preluată de la locul accidentului rutier chiar de colegii de pe această secție. Din păcate, la scurt timp, aceasta a murit. Și unul dintre șoferi a necesitat îngrijiri medicale, respectiv o femeie de 39 de ani, din Slatina.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule și un pieton, respectiv un autoturism, condus de un tânar, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Slatina, și o mașină condusă de o femeie de 39 de ani, din aceeași localitate. În urma evenimentului rutier, pietonul, o femeie de 51 de ani, din municipiul Slatina, și femeia de 39 de ani, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ulterior, femeia de 51 de ani a decedat la unitatea spitalicească. Ambii conducători auto, implicați în eveniment, au fost testați cu aparatul etilotest, indicând o valoare negativă pentru femeia de 39 de ani, respectiv o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul în vârstă de 31 de ani”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Potrivit unor surse, se pare că șoferul vinovat este slătineanul de 31 de ani care, în timp ce se deplasa dinspre bulevardul Nicolae Titulescu spre intersecția de la ACR, a lovit femeia ce mai avea doar câțiva pași până să ajungă pe trotuar, după ce a traversat regulamentar strada pe trecerea de pietoni. Aceasta a fost proiectată câțiva zeci de metri, iar mașina tânărului a ajuns pe contrasens, intrând în coliziune cu mașina femeii de 39 de ani. În urma impactului, vehiculul șoferului băut s-a oprit pe trotuarul din fața spitalului.

Femeia care a murit avea 51 de ani și era angajată la Spitalul Slatina de 32 de ani și a lucrat ca infirmieră pe secţiile Chirurgie Infantilă şi Medicală, iar în ultima perioadă a fost angajată ca liftieră. În prezent, era liftieră. Aceasta se pare că tocmai ce ieșise din tură în seara producerii evenimentului lu se ducea către casă, pentru că de ziua următoare intra în concediu de odihnă pentru a sta mai mult cu una dintre fiicele sale, ce venise în vizită pentru că acum locuiește în străinătate.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți