19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Conducătorul auto, care era băut bine și a accidentat mortal o femeie în fața Spitalului Slatina, arestat preventiv

- Advertisement -

Șoferul de 31 de ani, din municipiul Slatina, care a provocat accidentul grav de pe strada Crișan, chiar în fața Spitalului Județean de Urgență, și în urma căruia o liftieră din unitatea medicală, o femeie de 51 de ani, și-a pierdut viața, a fost arestat de magistrații Judecătoriei Slatina. Acesta a fost prezentat marți în fața judecătorilor, care au admis propunerea procurorilor, tânărul, băut bine la momentul în care a avut loc evenimentul rutier, fiind reținut de polițiști, pentru 24 de ore, cu o seară înainte. Decizia instanței de judecată nu este definitivă și a fost deja contestată.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. În baza art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) C. proc. pen., art. 223 alin. (2) C. proc. pen., art. 226 C. proc. pen., dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.03.2023, până la data de 05.04.2023, inclusiv, a inculpatului cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin.1 şi 2 C.p. şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin.1 C.p. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă (…)”, se arată în soluția pe scurt a magistraților Judecătoriei Slatina.

Inculpatul, aflat în prezent în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt, a contestat decizia judecătorilor slătineni, iar contestația va fi judecată de o instanță de judecată superioară într-una din zilele următoare.

Două mașini s-au izbit violent în seara zilei de joi, 2 martie, iar o femeie, angajată ca liftieră chiar la Spitalul Slatina, care era pieton și a fost lovită de autoturismul condus de slătineanul de 31 de ani a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe, fiind preluată de la locul accidentului de circulație chiar de colegii de pe această secție. Din păcate, la scurt timp, aceasta a murit. Și unul dintre conducătorii auto a necesitat îngrijiri medicale, respectiv o femeie de 39 de ani, din Slatina.

Testat de polițiștii rutieri cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o concentrație de 0,77 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, iar reținerea șoferului vinovat s-a făcut luni, 6 martie, după ce oamenii legii au primit și rezultatele finale la probele care i-au fost recoltate la spital, în urma cărora s-a stabilit alcoolemia pe care o avea în sânge.

Potrivit unor surse, slătineanul de 31 de ani este cel care, în timp ce se deplasa cu mașina dinspre bulevardul Nicolae Titulescu spre intersecția de la ACR, a lovit femeia ce mai avea doar câțiva pași până să ajungă pe trotuar, după ce a traversat regulamentar strada pe trecerea de pietoni. Aceasta a fost proiectată câțiva zeci de metri, iar mașina tânărului a ajuns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoturismul femeii de 39 de ani. În urma impactului, vehiculul conducătorului auto ce era într-o stare avansată de ebrietate s-a oprit pe trotuarul din fața unității medicale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți