2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Restricții de trafic în Slatina, din cauza lucrărilor pe care CAO le efectuează pe strada Oituz

- Advertisement -
Începând de marți, 7 martie 2023, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt anunță că traficul rutier de pe relația Pitești – Craiova, va fi deviat de la intersecția străzilor Oituz cu Carol I, pe strada Carol I – Tudor Vladimirescu. Totul se datorează din cauza lucrărilor pe care echipele de intervenție ale Companiei de Apă Olt le continuă pe strada Oituz la rețeaua de apă și canalizare, pe întregul segment de drum pe unde traficul va fi deviat fiind amplasate panouri mari, vizibile cu direcțiile de urmat.
Restricționarea traficului rutier pe Varianta Oituz vine și cu unele schimbări de care conducătorii auto trebuie să țină cont.
„În intersecția străzilor Carol I și Tudor Vladimirescu va fi schimbată prioritatea de trecere, astfel încât prioritară să fie relația de coborâre de pe strada Carol I. Traficul rutier pe relația Craiova – Pitești se va desfășura normal, cu ocolirea zonei de lucrări de pe strada Oituz care vor fi semnalizate corespunzător”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.
Restricțiile de trafic sunt necesare pentru continuarea lucrărilor de modernizare a sistemului de apă și canal din municipiul Slatina, reprezentanții CAO solicitând autorizație de efectuare a acestora pentru o perioadă de 40 de zile.
Polițiștii rutieri, sprijiniți de agenții Poliției Locale Slatina, sunt în zonă pentru monitorizarea și fluidizarea circulației autovehiculelor, iar recomandareae acestora pentru șoferi este: să manifeste răbdare și prudență în trafic!
Circulația rutieră în această zonă a mai restricționată și în primăvara anului 2022, respectiv în lunile aprilie și mai, când muncitorii CAO au mai efectuat lucrări de modernizare și reabilitare a rețelei de apă și canalizare.

Detalii despre investiția realizată de companie

Compania de Apă Olt anunță că are lucrări de investiții în zonă menționată, pentru reabilitarea conductei de aducțiune SP Salcia – Oituz, pe lungime de 5,2 kilometri (km), în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt”.

„Recomandăm conducătorilor auto să ocolească zona cu restricții de trafic pentru a evita ambuteiajele și sa respecte indicatoarele rutiere montate”, au spus reprezentanții CAO.

Potrivit sursei citate, compania investește peste 161 milioane de lei în reabilitarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare și penru îmbunătățirea calității apei distribuite cetățenilor din municipiul Slatina.

„Compania de Apă Olt are și va avea, în următorii doi ani, intervenții pe 100 de străzi, însemnând reabilitarea rețelelor de apă pe 26 km, extinderea rețelelor de apă pe 10,10 km, reabilitarea rețelei de aducțiune pe 30,2 km și extindere rețelelor de canalizare pe 23,68 km. Se lucrează și la construcția și echiparea celor două stații de tratare a apei, Salcia și Nicolae Bălcescu, care vor rezolva cea mai mare problemă legată de calitatea apei – turbiditatea, dar și la construcția depozitului de nămol, lângă Stația de Epurare Slatina”, au subliniat reprezentanții CAO.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți