2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Autorul accidentului mortal din fața Spitalului Slatina a rămas după gratii. Decizia magistraților Tribunalului Olt este definitivă

- Advertisement -

Slătineanul de 31 de ani, care a provocat accidentul grav de pe strada Crișan, din fața Spitalului Județean de Urgență Slatina, și în urma căruia o angajată a unității medicale, o femeie de 51 de ani, tot din Slatina, și-a pierdut viața, rămâne în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt. Acesta, care la momentul producerii tragediei se afla într-o stare avansată de ebrietate, contestase măsura arestării preventive pentru 30 de zile, impusă pe 7 martie de magistrații Judecătoriei Slatina, iar judecătorii Tribunalului Olt au respins luni, 13 martie, contestația formulată, ca nefondată. Decizia instanței de judecată este definitivă, iar bărbatul va sta în continuare în spatele gratiilor.  

„În baza art. 204 C. proc. pen. şi art.4251 C.proc.pen. respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul – inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin.1 şi 2 C.p. şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului prev. de art. 336 alin.1 C.p., împotriva încheierii nr.9 din 07 martie 2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina, în dosarul nr. 2090/311/2023. (…) Definitivă”, se arată în soluția pe scurt dată de judecătorii olteni.

Două mașini s-au izbit violent în seara zilei de joi, 2 martie, iar o femeie, angajată ca liftieră chiar la Spitalul Slatina, care era pieton și a fost lovită de autoturismul condus de slătineanul de 31 de ani a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe, fiind preluată de la locul accidentului de circulație chiar de colegii de pe această secție. Din păcate, la scurt timp, aceasta a murit. Și unul dintre conducătorii auto a necesitat îngrijiri medicale, respectiv o femeie de 39 de ani, din Slatina.

Testat de polițiștii rutieri cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o concentrație de 0,77 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, iar reținerea șoferului vinovat, pentru 24 de ore, s-a făcut luni, 6 martie, după ce oamenii legii au primit și rezultatele finale la probele care i-au fost recoltate la spital, în urma cărora s-a stabilit alcoolemia pe care o avea în sânge și care pare să fi fost de trei ori mai mare.

Potrivit unor surse, conducătorul auto de 31 de ani, din Slatina, este cel care, în timp ce se deplasa cu mașina dinspre bulevardul Nicolae Titulescu spre intersecția de la ACR, a lovit femeia ce mai avea doar câțiva pași până să ajungă pe trotuar, după ce a traversat regulamentar strada pe trecerea de pietoni. Aceasta a fost proiectată câțiva zeci de metri, iar mașina tânărului a ajuns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoturismul femeii de 39 de ani. În urma impactului, vehiculul conducătorului auto ce era într-o stare avansată de ebrietate s-a oprit pe trotuarul din fața unității medicale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți