10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trafic blocat pe DN 65 – E 574, în afara localității Jitaru, ca urmare a producerii unui accident de circulație

- Advertisement -

Traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat pe ambele sensuri de deplasare, ca urmare a producerii unui eveniment în afara satului Jitaru al orașului Scornicești.

Accidentul de circulație s-a produs în jurul orei 20:40, iar polițiștii sunt prezenți la fața locului pentru a stabili împrejurările producerii acestuia.

Trei vehicule sunt implicate în eveniment, potrivit primelor date ale pompierilor care intervin și ei în zonă, două persoane având nevoie se pare și de îngrijiri medicale.

„Este vorba despre un accident rutier între un TIR, un autotren cu remorcă și un autoturism. Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere, o autospeciala pentru descarcerare și două echipaje SMURD. Sunt monitorizate două persoane din autoturism. Intervenția este în dinamică”, a spus Alina Oprea, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Doar șoferul autoturismului ar fi ajuns până la urmă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru investigații medicale amănunțite, dar și pentru a fi testat cu aparatul alcooltest. „O persoană, conștientă (un bărbat de 60 de ani, din comuna Teslui n.r.), cu traumatism toracic a fost transportată la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Slatina, de către un echipaj SAJ”, a adăugat reprezentantul ISU.

Conducătorii auto ai TIR-ului și autotrenului cu remorcă au fost testați la fața locului de oamenii legii, rezultatele fiind negative.

În total, se pare că în cele trei vehicule erau cinci persoane, șoferii și doi pasageri care se aflau în autoturismul condus de bărbatul din Teslui.

Potrivit unor surse, conducătorul auto al unuia dintre ansamblurile de vehicule, un bărbat de 44 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, care se deplasa dinspre Slatina spre Pitești, nu ar fi păstrat distanța regulamentară față de mașina ce-l preceda, acesta a frânat, iar remorca acestuia ar fi intrat în balans, pătrunzând pe celălalt sens de mers acroșând autoturismul și celălalt autocamion implicat în accident condus de un tânăr de 31 de ani, din localitatea doljeană Galicea Mare.

Traficul a fost reluat în condiții normale după ora 23:00.

Polițiștii au deschis dosar penal în urma accidentului.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că în evenimentul rutier au fost implicate trei autovehicule, respectiv un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din comuna Galicea, județul Dolj, un autoturism condus de un bărbat de 60 de ani, din comuna Teslui, județul Olt, și un al doilea ansamblu de vehicule, format din cap tractor și două semiremorci, condus de un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj. În urma evenimentului rutier, conducătorul autoturismului a necesitat îngrijiri medicale, fiind preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Conducătorii celor trei autovehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs produs evenimentul”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți