17.3 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Olt: Numărul fermierilor înscrişi în Programul Tomata a crescut cu aproximativ 24% faţă de anul trecut

- Advertisement -

Numărul fermierilor din judeţul Olt înscrişi în Programul Tomata a crescut în acest an faţă anul precedent cu aproximativ 24%, a declarat, marţi directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ), Gabriela Andronie.

„Avem 7.073 de fermieri înscrişi în program, în creştere cu aproximativ 24% faţă de anul precedent. Din totalul dosarelor depuse, numai trei vor fi restituite, pentru că în urma verificărilor a reieşit că suprafeţele provin din divizări”, a spus Gabriela Andronie.

Judeţul Olt este pe primul loc în privinţa numărului de dosare depuse pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate, mii de legumicultori înscriindu-se în program încă din luna ianuarie, atunci când au şi început să pregătească solariile.

Mai mulţi legumicultori din zona de sud a judeţului, din Scărişoara, au notificat deja DAJ Olt că vor recolta roşiile începând din această săptămână, astfel că de Paşte în pieţe vor fi livrate şi tomate româneşti produse în judeţ.

„Am primit notificări de la 14 fermieri din Scărişoara în care suntem informaţi că vor începe valorificarea şi în această săptămână vom începe şi noi deplasările în teren cu echipe mixte pentru evaluarea producţiei”, a adăugat şefa DAJ Olt.

Anul trecut, prin programul pentru susţinerea producţiei de tomate au beneficiat de ajutor de minimis 5.711 fermieri care au obţinut şi livrat roşii în perioada aprilie – iunie.

Producătorii de tomate au avut posibilitatea accesării sprijinului de minimis până la data de 1 aprilie, pentru care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a alocat circa 3.000 de euro/beneficiar. Valorificarea producţiei se va face până la data de 30 iunie, inclusiv, iar ultima zi de depunere a documentelor justificative este data de 14 iulie, inclusiv.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți