16.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șofer craiovean, depistat sub influența a patru substanțe psihoactive pe Drumul Expres 12

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat miercuri o acțiune blitz, cu efective mărite, pe drumurile publice din orașul Balș și comunele limitrofe, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Peste 50 de șoferi au fost amendați, unul a fost fără permis și un craiovean s-a ales cu dosar penal pentru că, în urma testării cu aparatul DrugTest, a fost depistat sub influența a patru substanțe psihoactive.

În cadrul raziei fulger, în jurul orei 16:00, polițiștii au oprit pentru control, pe Drumul Expres 12, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj.

„Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat prezența a 4 substanțe psihoactive, respectiv: T1B THC (canabis n.r.), T2B OPI (opiacee n.r.), T3B AMP (amfetamină n.r.) și T1C MDMA (metamfetamină n.r.). Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor în organism”, a spus agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Pe numele tânărului craiovean, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Serviciul Rutier Olt a organizat acțiunea blitz, în aceasta fiind angrenați 14 polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

50 de conducători auto au primit amenzi în cuantum de aproape 20.000 de lei.

„Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei. Dintre acestea, 46 au fost aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și cinci pentru alte acte normative. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut un permis de conducere și patru certificate de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune la regimul rutier (cea a șoferului depistat sub influența drogurilor n.r.)”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Sursa citată mai spune că astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți