13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tronson al DJ 657 B din satul Mereni, comuna Bărăști, distrus din cauza unei alunecări de teren, refăcut cu fonduri de la CJ Olt. Investiția se ridică la aproape 3,5 milioane de lei

- Advertisement -

Aleșii județului au aprobat în ședința ordinară de joi, 27 aprilie, un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici actualizați pentru refacerea unui tronson din Drumul Județean 657 B, kilometrul 2 + 850 metri, din satul Mereni al comunei Bărăști, serios afectat de ploile abundente de acum patru ani. Investiția se ridică la aproximativ 3,5 milioane de lei, inclusiv TVA, peste 2,7 milioane lei din această sumă reprezentând construcții montaj, inclusiv TVA.

„În prezent, sectorul de drum județean de la km 2+775 – 2+925 prezintă pe partea stângă o alunecare a acostamentului, activat în urma precipitațiilor abundente căzute în vara anului 2019, coroborat cu un sistem deficitar de drenare, colectare și evacuare a apelor pluviale”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii județeni.

Lucrările ar urma să fie executate pe parcursul a nouă luni, iar acestea constau în realizarea unui zid de sprijin din beton la piciorul alunecării pe o lungime de 30 de metri. De asemenea, vor mai fi construite trepte în spatele zidului de sprijin, va fi realizat un drenaj care va descărca apa și va fi refăcut sistemul rutier pe o lungime de 150 de metri.

Cât de curând lucrarea va fi scoasă la licitație, spune Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

„Avem o alunecare de teren și trebuie să refacem șoseaua. Astăzi (joi, 27 aprilie n.r.) am aprobat acea lucrare, indicatorii, urmează să scoatem la licitație cât mai repede, să redăm întreg ansamblul drumului circulației. Este o porțiune mică, nu este mare, într-un singur loc. Nu este pe lungime mare, dar trebuie făcută. În acest moment este singura problemă de acest fel pe care o avem în județ, mai este una pe fonduri europene, dar s-au făcut modificări de proiect și vor fi decontate din proiectul pe fonduri europene, cele de la Moșteni. În funcție de condițiile meteo nefavorabile, am avut de multe ori astfel de alunecări de teren, mai ales în partea de nord a județului”, a declarat președintele forului județean.

Sursă foto: Imagine reprezentativă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți