11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Olt: Localnicii din Verguleasa vor protesta pentru redeschiderea podului de la Drăgăşani – Poganu

- Advertisement -

Localnicii din comuna Verguleasa vor protesta vineri, 5 mai, în faţa Prefecturii Olt, solicitând redeschiderea circulaţiei pe podul peste râul dintre Drăgăşani (Vâlcea) şi Poganu (Verguleasa, Olt), închis pe 21 martie după prăbuşirea unui segment din pasarela pietonală, a declarat unul dintre organizatorii mitingului, Marcel Safta, consilierul local la Verguleasa.

Safta a precizat miercuri, pentru AGERPRES, că a fost obţinută aprobarea pentru organizarea mitingului vineri, la Slatina, în intervalul orar 10,00 – 15,00, fiind aşteptate la protest circa 200 – 300 de persoane.

„Vom porni de la Poganu vineri dimineaţa şi ne vom opri la Slatina, în faţa Prefecturii Olt, pentru a solicita redeschiderea podului peste Olt. Acum pentru a ajunge la Drăgăşani, unde mulţi dintre noi avem copii la şcoli, avem locurile de muncă, trebuie să folosim rutele ocolitoare de câte 50-60 de kilometri. Când s-a închis podul ni s-a spus că e ceva de scurtă durată, o săptămână, două, dar a trecut o lună şi jumătate şi podul tot închis este. Am tot întrebat la CNAIR şi acelaşi răspuns”, a spus Marcel Safta.

El a precizat că alături de câţiva localnici au pus nişte tuburi peste un contracanal astfel încât să se poată trece spre Drăgăşani, dar soluţia este una de compromis şi aşteaptă în continuare rezolvarea situaţiei de către autorităţi.

„Am pus noi trei tuburi peste contracanal să putem trece cu autoturismele spre Drăgăşani, dar oricum să ajugem la Drăgăşani pe acest drum ne ia aproape o jumătate de oră, pe când pe podul peste Olt ajungeam în cinci minute. Podul rutier nu are nimic, doar pasarela pietonală, care a fost adăugată ulterior construcţiei podului, s-a rupt pe o porţiune. Să repare acolo şi să fie reluată circulaţia cel puţin pentru un anumit tonaj, să poată trece autoturisme, să poată interveni o salvare, o maşină de pompieri. Să se reia circulaţia pentru maşinile cu tonaj mai mic până când vor începe lucările”, a adăugat Safta.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, autorităţile judeţene sunt pregătite să intervină cu o soluţie temporară, respectiv un pod din tuburi peste un contracanal administrat de Hidroelectrica, în acest sens fiind solicitate autorizaţiile necesare pentru lucrări.

„Sunt nemulţumiri în zonă şi nu din cauza noastră, podul este în administrarea CNAIR. Localnicii au legături la Drăgăşani, unii lucrează acolo sau au copii la şcoli, îşi fac la Drăgăşani cumpărăturile, este de înţeles de ce sunt nemulţumiri. Noi am pregătit o soluţie ce poate fi pusă în practică destul de rapid, adică amenajarea unui pod din tuburi peste un contracanal, însă nu putem începe lucrări până nu avem autorizaţii. Am făcut demersuri deja de două săptămâni pentru a obţine autorizaţii să amenajăm un pod peste contracanalul ce aparţine Hidroelectrica. Când se vor obţine autorizaţiile, vom interveni imediat pentru a crea o rută ocolitoare. Am discutat şi cu reprezentanţii CNAIR, ei au o expertiză în derulare privind siguranţa circulaţiei pe podul peste Olt. În funcţie de rezultatul expertizei, fie se poate relua circulaţia pe pod, cel puţin pentru unele categorii de autovehicule, fie se stabileşte că podul nu mai prezintă siguranţă pentru nicio categorie de autovehicule”, a declarat Marius Oprescu, pentru AGERPRES.

Circulaţia rutieră pe DN 67 B, pe podul de pe peste râul Olt care face legătura între municipiul Drăgăşani (judeţul Vâlcea) şi comuna Verguleasa (judeţul Olt), a fost închisă începând din ziua de 21 martie pentru toate categoriile de autovehicule.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, măsura a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, asta după ce în prima parte a lunii martie pasarela pietonală a podului s-a prăbuşit, o decizie în ceea ce priveşte redeschiderea traficului pentru anumite categorii de autovehicule sau dacă acesta va rămâne închis definitiv până la construirea unui nou pod urmând să fie luată după efectuarea expertizei.

„DRDP Craiova împreună cu CNAIR vor încerca să scoată din contractul iniţial de reabilitare al DN 67B, contract reziliat, măsură contestată în instanţă de antreprenor, obiectivul ‘Pod nou peste Olt pe DN 67 B, km 119 +236’, pentru a se putea lansa licitaţia pentru execuţia lucrărilor în cel mai scurt timp”, se arată într-un comunicat al DRDP Craiova.

Şoferilor le sunt puse la dispoziţie următoarele rute ocolitoare : DN 67 B – DN 64 – DJ 687 C – DJ 678 – DN 67 B Drăgăşani – Fişcălia – Buciumeni – Câmpu Mare, valabilă pentru toate categoriile de autovehicule sau DN 67 B – DN 64 – DJ 546 – DN 67 B Drăgăşani- Strejeşti – Moşteni – Poganu, valabilă doar pentru autovehiculele cu masă totală autorizată sub 7,5 tone.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți