15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Locomotiva unui tren marfar care transporta propilenă, cuprinsă de flăcări în apropierea Gării Piatra Olt

- Advertisement -

Incendiu în dimineața zilei de joi, 4 mai, în apropierea Gării Piatra Olt. O locomotivă a unui tren marfar care transporta propilenă, o hidrocarbură folosită ca materie primă la fabricarea glicerinei, a acetonei etc., a fost cuprinsă de flăcări, la fața locului deplasându-se pompieri ai Detașamentului Slatina din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Imediat cum au ajuns la fața locului, salvatorii au decuplat locomotiva de vagoane, distanța creată între acestea fiind de aproximativ 200 de metri.

În jurul orei 11:10 a zilei, intervenția pompierilor era încă în desfășurare, incendiul manifestând degajări de fum.

„Incendiu la o locomotivă în Gara Piatra Olt, care se manifestă cu degajări de fum. Acționează Detașamentul Slatina, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. Locomotiva a fost decuplată de vagoane, care transportau propilenă și se află la aproximativ 200 de metri de locomotivă. Misiunea este în desfășurare”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Sursă foto: Amator

Sursa citată a mai transmis că trenul marfar are 14 vagoane, cu propilenă, toate fiind decuplate de locomotivă, incendiul fiind lichidat în limitele găsite după 20 de minute, în jurul orei 11:30.

„Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor al locomotivei Diesel și a fost lichidat în limitele găsite. Au ars materiale combustibile la compartimentul motor”, a adăugat reprezentantul inspectoratului.

Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR SA, a declarat că este vorba despre un tren privat de marfă, mecanicul anunțând o degajare de fum la locomotivă. Circulația trenurilor de călători nu a fost afectată, având în vedere că un prim tren urmează a tranzita zona respectivă undeva în jurul orei 12:30.

„Mecanicul a anunțat o degajare de fum la locomotivă, nu incendiu. Trenul este oprit, de la ora 10:20, între stațiile Vlăduleni – Piatra Olt pentru intervenția echipelor ISU. Nu este afectată circulația trenurilor de calători, deoarece primul tren de călători este programat să tranziteze zona respectivă la ora 12:28”, a spus reprezentantul CFR SA.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți