11.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Găneasa. Bărbat din Vâlcea, reținut de polițiștii olteni după ce a instigat și sprijinit doi tineri să fure un TIR de pe DN 65 – E 574

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut luni, 8 mai, un bărbat de 38 de ani, din localitatea vâlceană Prundeni, cercetat într-un dosar de furt calificat. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că acesta, la sfârșitul anului trecut, a instigat și sprijinut doi tineri, unul din Brașov și celălalt din Pitești, să fure un ansamblu de vehicule de pe Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574, în comuna Găneasa. Tinerii au fost prinși în februarie în urma unor descinderi efectuate la locuințele lor, aceștia fiind și arestați de magistrații Judecătoriei Balș.

Fapta a fost comisă în data de 12 decembrie 2022, păgubit fiind un vâlcean, prejudiciul creat fiind de aproape 30.000 de euro.

„În fapt, la data de 12 decembrie 2022, în jurul orei 13:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de un bărbat din județul Vâlcea cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorca, ce se afla în afara părții carosabile a DN 65, în localitatea Găneasa, județul Olt, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 30.000 de euro. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale. În urma activităților investigativ-operative, poliţiştii au identificat doi tineri, respectiv unul în vârstă de 23 de ani, din municipiul Brașov, județul Brașov, și altul de 25 de ani, din municipiul Pitești, județul Argeș, bănuiți de comiterea faptei”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

În vederea documentarii activității infracționale, pe 27 februarie 2023, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare în județele Brașov și Argeș, ocazie cu care au fost identificate și ridicate bunuri ce au legătură cu săvârșirea infracțiunii.

În aceeași zi, hoții aveau să fie reținuți, iar ziua următoare au fost arestați preventiv.

„În urma probatoriului administrat, la data de 27 februarie, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele celor doi tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Olt. La data de 28 februarie, aceștia au fost prezentați Judecătoriei Balș, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile, tinerii fiind reintroduși în CRAP Olt”, a adăugat reprezentantul inspectoratului.

În continuarea cercetării penale, polițiștii SIC Olt au documentat activitatea infracțională a unei a treia persoane, respectiv un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din comuna Prundeni, județul Vâlcea, care i-ar fi instigat și sprijinit pe cei doi tineri la săvârșiriea infracțiunii de furt calificat.

Potrivit unor surse, acesta ar fi chiar patronul firmei care deținea TIR-ul furat și care era încărcat cu cauciucuri, tot el fiind și cel care a reclamat făptul că a fost sustras de pe raza localității Găneasa. Aceleași surse spun că unul dintre cei doi tineri arestați deja din februarie de judecătorii bălșeni este nimeni altul decât un angajat de-al său.

În urma audierii sale, aceeași polițiști SIC Olt, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul Balș, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de vâlcean, care a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt.

În cursul zilei de 9 mai, bărbatul de 38 de ani va fi prezentat Parchetului Balș, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Sursă foto: Reținere (Prezentare generală)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți