10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un șofer din Teslui, lăsat pentru patru luni fără permis după ce a fost depistat cu peste 120 km/h pe DN 65 – E 574

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat vineri o razie, cu efective mărite, pe drumurile publice din orașele Scornicești, Potcoava, dar și din comunele limitrofe ale acestora, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Abaterilor constatate nu au întârziat să apară, zeci de amenzi în cuantum de peste 30.000 de lei fiind aplicate. Pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație, 15 vitezomani au rămas pietoni, fiindu-le reținute permisele auto. Unul dintre ei, este un tânăr din comuna Teslui.

Acestuia i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de patru luni și a fost amendat cu aproape 3.000 de lei după ce, pe Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574, în zona satului Negreni – Scornicești, a fost depistat cu peste 120 de kilometri pe oră (km/h), deși limita de viteză era de 50.

„În cadrul actiunii, în jurul orei 18:50, polițiștii au depistat pe Drumul National 65, în localitatea Negreni, un autoturism ce circula cu viteza de 121 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 33 de ani, din comuna Teslui, județul Olt. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

70 de amenzi au fost date în total de oamenii legii

Serviciul Rutier Olt a organizat razia de amploare la care au fost angrenați 19 polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

„Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 31.000 de lei. Dintre acestea, 68 au fost aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și două pentru alte acte normative.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 16 permise de conducere, respectiv 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteza și unul pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au mai fost reținute șase certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

„Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră”, a mai transmis reprezentantul IPJ.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți